Sunday 24 October
Weerman Jannes Wiersema

21 juli 2021 door Jannes Wiersema

Veel zon, in het noordoosten ook wolken.

Vanuit het noorden zijn afgelopen nacht wat wolkenvelden het noordoosten het land ingetrokken en deze schuiven gedurende de ochtend nog iets verder naar het zuiden. Tegelijkertijd lossen ze onderweg ook een beetje op. Er ontstaat dan een mix van wolkenvelden en zonneschijn, met de meeste ruimte voor zon in het westen en zuiden van het land. In de loop van de dag krijgt de zon overal steeds meer ruimte en het blijft op de meeste plaatsen droog. Er staat niet veel wind, zwak tot matig vanuit variabele richtingen, en het warmt flink op. Langs de noordkust wordt het een graad of 22 en in de zuidelijke provincies kan het plaatselijk 27 graden worden.

Vanavond lossen de wolken helemaal op en wordt het helder. Hier en daar kan een mistbank ontstaan. In de loop van de nacht trekt er vanaf de Noordzee opnieuw wat bewolking het noorden van het land in. Het blijft wel droog en het koelt vannacht af tot rond 14 graden.

Ook morgen is de zon regelmatig te zien en is het noorden wederom gevoelig voor ook wat bewolking vanaf de Noordzee. Omdat de wind naar het noorden is gedraaid, wordt er wat koelere lucht vanaf de Noordzee aangevoerd. Daarmee is het iets minder warm dan vandaag, rond 19 graden op de Wadden, in het zuiden kan het nog 24 graden worden.

Vrijdag is de wind naar het noordoosten gedraaid en wordt het weer een graadje warmer. Met een mix van zon en wolken wordt het op de meeste plekken 21 tot 25 graden.

Vanaf zaterdag draait de wind eerst naar het zuidoosten, later naar het zuidwesten. Op zaterdag wordt het waarschijnlijk zomers warm met 25 tot 28 graden. Een lokale 29 of 30 graden langs de oostgrens is niet uitgesloten. Mogelijk dat er in de loop van de middag al een eerste bui kan vallen, in de avond volgen er meer. De dagen daarna ligt de temperatuur rond of iets boven normaal, maar nemen de neerslagkansen wel duidelijk toe. Waarschijnlijk vallen er dan dagelijks een paar (stevige) regen- en onweersbuien.(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn