Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

22 juli 2021 door Jannes Wiersema

Morgen de meeste zon in het zuiden.

Vanavond is het eerst nog zonnig. In de loop van de avond en nacht komen vanuit het noorden wat wolkenvelden het land binnen. Het koelt af naar 10 tot 15 graden en vooral in de zuidelijke helft kan wat nevel of een enkele mistbank ontstaan. Er staat wederom maar weinig wind.

Morgen start de dag in het zuiden wederom overwegend zonnig, in de noordelijke helft komen meer wolkenvelden voor. In de loop van de dag lossen de wolkenvelden steeds meer op en is er in het noordoosten een mix van zon en wolken. Vooral in de zuidelijke helft schijnt de zon vaak. Het blijft overal droog. Met een zwakke tot matige wind die naar het noordoosten draait wordt het iets warmer dan op donderdag. In het noorden komt de temperatuur uit op 20 tot 22 graden en in het zuiden wordt het zomers warm met 25 of 26 graden.

Zaterdag wordt met een zwakke tot matige zuidoostenwind warmere, maar ook vochtigere lucht aangevoerd. De dag begint nog droog met een afwisseling van zon en wolken, maar al aan het eind van de ochtend neemt de bewolking vanuit het zuiden toe. Halverwege de middag heeft de bewolking op veel plekken de overhand. De temperaturen lopen op naar zomerse waardes van 25 tot 28 graden. In het oosten kan het misschien 29 graden worden. Door de vrij hoge luchtvochtigheid voelt het broeierig aan. Aan het einde van de middag en in de avond neemt de kans op enkele stevige regen- en onweersbuien toe. Lokaal kan veel regen in korte tijd vallen, maar omdat het om lokale buien gaat ontstaan er geen overstromingen zoals vorige week.

Op zondag vallen er gedurende de dag enkele (stevige) regen en onweersbuien. Tussen de buien door is de zon af en toe te zien. Met een meest matige wind uit het zuidwesten wordt het 22 graden aan de kust tot 26 graden in het oosten.

Ook na het weekend blijft het wisselvallig met vooral in de middag enkele regen- en onweersbuien. Tussendoor is de zon regelmatig te zien. De temperaturen lijken iets te dalen met overdag zo’n 20 tot 24 graden.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn