Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

23 juli 2021 door Jannes Wiersema

Vanavond en vannacht vanuit het Z brede opklaringen.

Vanavond en vannacht is het zo goed als helder. Alleen in het het noordoosten kan eerst nog een laatste beetje bewolking voorkomen. Lokaal ontstaat een mistbank of wat nevel en het koelt af tot 12 graden in het oosten en een graad of 16 a 17 aan zee.

Morgen wordt er met een zwakke tot matige oostelijke wind warmere, maar ook vochtigere lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt dan ook snel naar 23 tot lokaal 28 graden. Door de hoge luchtvochtigheid voelt het broeierig aan. De dag begint droog met ook regelmatig zonneschijn, maar vanaf de middag neemt de bewolking vanuit het zuiden toe en valt al een enkele losse bui. Aan het einde van de middag en in de avond neemt de kans op enkele stevige regen- en onweersbuien verder toe, eerst in het zuiden en later ook in het oosten van het land. Daarbij is er kans op hagel, veel regen in korte tijd en windstoten.

In de avond en in de nacht naar zondag blijven voornamelijk in het noordoosten nog een paar laatste buien ronddwalen, in de rest van het land wordt het droog en kunnen tijdens opklaringen mistbanken ontstaan. Het wordt niet kouder dan 15 graden.

Zondag begint droog en met af en toe zon. Sneller dan op zaterdag vormen zich echter stapelwolken die in de middag tot een paar stevige regen- en onweersbuien uitgroeien. Ze kunnen overal optreden, maar met name in het noordoosten (waar het met plaatselijk 26 graden nog het warmste wordt) en in het westen kunnen ze ook wat steviger uitpakken. Er is daarbij kans op hagel, veel regen in korte tijd en flinke windvlagen. Tussen de buien door is de zon af en toe te zien. Met een meest matige wind uit het zuiden tot zuidwesten wordt het 22 graden aan de kust en dus lokaal 26 graden in het noordoosten.

Ook na het weekend blijft het wisselvallig met vooral in de middag steeds enkele regen- en onweersbuien. Tussendoor is de zon regelmatig te zien. De temperaturen lijken iets te dalen met overdag zo’n 20 tot 25 graden.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn