Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

24 juli 2021 door Jannes Wiersema

Eerst zon en snel warm, vanavond vanuit het zuiden onweersbuien.

Vandaag wordt met een zwakke tot matige oostelijke wind warmere, maar ook vochtigere lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt dan ook snel naar 23 graden op de Wadden tot plaatselijk 28 in Twenthe. Door de hoge luchtvochtigheid voelt het broeierig aan.

De dag begint droog met ook af en toe zonneschijn, maar vanaf de middag neemt de bewolking vanuit het zuiden verder toe en valt al een enkele losse bui.

Aan het einde van de middag en vanavond neemt de kans op enkele stevige regen- en onweersbuien verder toe, eerst in het zuiden en later ook in het oosten van het land. Daarbij is er kans op hagel, veel regen in korte tijd en windstoten.

Later vanavond en in de nacht blijven voornamelijk in het noordoosten nog een paar laatste buien ronddwalen, in de rest van het land wordt het droog en kunnen tijdens opklaringen mistbanken ontstaan. Het wordt niet kouder dan 15 graden.

Morgen begint droog en met af en toe zon. Sneller dan vandaag vormen zich echter stapelwolken die in de middag tot een paar stevige regen- en onweersbuien uitgroeien. Ze kunnen overal optreden, maar met name in het noordoosten (waar het met plaatselijk 26 graden nog het warmste wordt) en in het westen kunnen ze ook wat steviger uitpakken. Er is daarbij kans op hagel, veel regen in korte tijd en flinke windvlagen.

Tussen de buien door is de zon af en toe te zien. Met een meest matige wind uit het zuiden tot zuidwesten wordt het 22 graden aan de kust en dus lokaal 26 graden in het noordoosten.

Ook na het weekend blijft het wisselvallig met vooral in de middag steeds enkele regen- en onweersbuien. Tussendoor is de zon regelmatig te zien. De temperaturen lijken iets te dalen met overdag zo’n 20 tot 25 graden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn