Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

26 juli 2021 door Jannes Wiersema

Wisselvallig zomerweer met af en toe de zon.

Vanochtend is het op de meeste plekken nog overwegend droog met een mix van zon en wolken. In het westen en zuidwesten valt lokaal een bui, daarbij is een klap onweer niet helemaal uitgesloten. De wind is matig van kracht en komt het uit zuiden tot zuidwesten. De temperatuur stijgt snel richting 20 graden.

Vanmiddag ontstaan er verspreid over het land enkele regen- en onweersbuien. Lokaal kan veel regen in korte tijd vallen, al zijn er ook plekken waar het helemaal droog blijft. Tussen de buien door is de zon af en toe te zien. Het wordt maximaal 21 graden aan zee tot 25 graden in Groningen.

Vanavond lossen de meeste buien geleidelijk op en komt er steeds meer ruimte voor opklaringen. Vannacht blijft het bijna overal droog, maar een lokale bui is niet helemaal uitgesloten. Verder is er een mix van wolken en opklaringen en lokaal kan wat nevel of mist ontstaan. Het koelt af naar 14 of 15 graden.

Morgen begint de dag overwegend droog met hier en daar wat ruimte voor de zon. Vanaf het begin van de middag trekken vanuit het zuidwesten enkele regen- en onweersbuien over het land. Tussendoor blijft er ook nog wat ruimte voor de zon. Met een meest matige zuidwestenwind wordt het maximaal 20 graden aan zee tot 24 graden in het binnenland.

Woensdag lijkt het wat droger te zijn met slechts af en toe een lokale bui. Daarbij krijgt de zon waarschijnlijk iets meer ruimte dan de voorgaande dagen. Het wordt maximaal 19 tot 23 graden met een matige tot aan de kust vrij krachtige zuidwestenwind.

Op donderdag blijft de kans op een bui bestaan, maar er is ook ruimte voor de zon. De zuidwestenwind trekt wat verder aan en mogelijk kan het ’s middags aan de kust even krachtig tot hard waaien (6 à 7 Beaufort). Het wordt maximaal 19 tot 22 graden.

Ook de dagen daarna blijft het licht wisselvallig zomerweer met gematigde temperaturen. Dagelijks vallen er een paar buien, soms met onweer, maar tussendoor is de zon ook te zien. Vooral op vrijdag staat er mogelijk een stevige wind. Het wordt dagelijks tussen de 19 en 22 graden. Daarmee is het wat frisser dan gemiddeld voor eind juli.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn