Sunday 24 October
Weerman Jannes Wiersema

30 juli 2021 door Jannes Wiersema

In de loop van de de dag steeds meer wind.

De dag begint vandaag op veel plaatsen nog met wat zonneschijn, maar vanuit het zuidwesten neemt in de loop van de ochtend al snel de bewolking toe en niet kort daarna volgt ook af en toe een beetje regen, voornamelijk in het westen en later noorden van het land. In de tweede middaghelft volgt vooral landinwaarts ook nog een aantal losse buien, mogelijk met een klap onweer. Tussendoor is er soms ook nog wat ruimte voor de zon en met een zuidelijke wind warmt het op naar 20 graden aan de kust tot lokaal 24 graden langs de oostgrens. Wel gaat de wind in de loop van de dag steeds verder aantrekken, tegen de avond aan de westkust soms al een windkracht 6 of 7.

Vanavond en vannacht kan het aan de kust soms even krachtig tot hard waaien, 6 tot 7 Beaufort. Er valt vooral in het noorden nog een bui en vooral in het zuidoosten zijn er brede opklaringen. De temperatuur daalt tot rond 15 graden.

In het weekend is het wisselvallig.

Zaterdagochtend waait het nog stevig, maar de naar het zuidwesten gedraaide wind neemt geleidelijk af. Wolkenvelden en zon wisselen elkaar af en later ontstaan buien. De meeste neerslag valt in de middag en lokaal kan het ook onweren. Het wordt maximaal 19 tot 21 graden.

Zondag hebben we vergelijkbare temperaturen, maar dan staat er duidelijk minder wind; zwak tot aan de kust nog hooguit matig vanuit het zuidwesten tot westen. Vooral in de ochtend laat de zon zich geregeld zien en in de middag valt opnieuw een aantal buien, soms met onweer en ook dan kunnen er pittige buien tussen zitten..

Na het weekend lijkt het wat droger en ietsje warmer te worden, maar een compleet droge dag lijkt er voorlopig nog niet in te zitten. Maandag en dinsdag hebben vooralsnog de beste papieren wat dat betreft, maar dan valt in het zuiden nog wel een bui. Echt stabiel zomerweer zit voorlopig nog niet in de kaarten.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn