Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

31 juli 2021 door Jannes Wiersema

Wisselvalligheid troef.

Na een wat onstuimige nacht, met aan de kust soms een windkracht 7 en lokaal zware windstoten, wordt het vandaag weer een stuk rustiger. Vanochtend waait het nog stevig, met vooral in het Waddengebied soms nog een windkracht 6, maar de naar zuidwest gedraaide wind neemt in de loop van de dag geleidelijk af en is later vanmiddag nog meest matig, 3 tot 4 Beaufort. Er trekken vrij veel wolkenvelden over het land en af en toe valt wat lichte regen of een bui. De meeste neerslag valt in de middag en lokaal kan het dan ook onweren. Nu en dan komt ook de zon even tussen de wolken door en het wordt maximaal 19 tot 21 graden.

Vanavond en vannacht valt nog een lokale bui. In het zuidoosten komen brede opklaringen voor en het koelt af naar 12 tot 15 graden.

Morgen wordt het met een zwakke tot matige zuidwesten- tot westenwind nog maar 17 tot 19 graden, alleen in het zuidoosten wordt het nog 20 graden. Er vallen gedurende de dag weer enkele buien, de meest actieve in de middag, met soms ook onweer, hagel en lokaal veel regen in korte tijd. Af en toe is er ook wat ruimte voor de zon, maar de bewolking heeft duidelijk de overhand.

Na het weekend lijkt het wat droger en ietsje warmer te worden, maar een compleet droge dag lijkt er voorlopig nog niet in te zitten. Maandag en dinsdag hebben vooralsnog de beste papieren wat dat betreft, maar dan valt in het zuiden nog wel een bui. Vanaf woensdag wordt het in zijn geheel weer wisselvalliger. De middagtemperatuur ligt steeds rond 20 graden. Echt stabiel en warmer zomerweer zit voorlopig nog niet in de kaarten.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn