Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

02 augustus 2021 door Jannes Wiersema

Redelijk mooi en overwegend droog begin van de week.

Vanochtend valt vooral in het noorden en zuidoosten nog een bui, in de rest van het land is het zo goed als droog en schijnt ook de zon van tijd tot tijd. Er staat weinig wind, al kan het op de Wadden wel eerst nog even vrij krachtig waaien (5 beaufort). De wind neemt hier wel snel af.

Vanmiddag verandert in het weerbeeld aanvankelijk weinig, maar in de loop van de middag trekken de laatste buien het land uit. Het is dan nog even overwegend zonnig. Met maxima tussen de 18 en 21 graden wordt het in grote lijnen een aangename dag. De noordwestelijke wind is steeds zwak tot matig.

Vanavond is het overwegend zonnig tot zonsondergang en droog. Komende nacht kan er een lokale bui voorkomen, maar op de meeste plekken is het droog. Het koelt af naar lokaal 8 graden in het binnenland tot een graad of 13 aan de kust. In het binnenland kan nevel of mist voorkomen.

Morgen is er opnieuw aardig wat ruimte voor de zon. Wel komt er nog altijd (stapel)bewolking voor die in de zuidoostelijke helft van het land tot een lokale bui kan uitgroeien. Het wordt bij een zwakke wind opnieuw 18 graden aan de kust tot lokaal 21 graden landinwaarts.

Woensdag is het nog een graadje warmer met maxima tussen de 19 en 22 graden. In het weerbeeld verandert weinig: eerst is het overwegend droog met een afwisseling van aardig wat zon en wolkenvelden, maar vanaf de middag arriveren vanuit het zuidwesten opnieuw buien.

Vanaf donderdag krijgen we weer dagelijks met buien te maken, opnieuw met onweerskansen. Echt stabiel en warmer zomerweer zit voorlopig dus nog niet in de weerkaarten.(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn