Sunday 24 October
Weerman Jannes Wiersema

03 augustus 2021 door Jannes Wiersema

In het Noorden en Zuiden buienkans,elders droog.

Na het oplossen van de lokale nevel of mist is er vandaag flink wat ruimte voor de zon. Af en toe trekken er ook wat velden met bewolking voorbij en vooral in het zuidoosten en vanochtend ook in het uiterste noorden valt nog een lokale bui, met in Limburg later ook kans op onweer. De meeste plaatsen houden het echter droog. De wind draait in de loop van de dag van het noorden naar het noordoosten en is zwak tot matig van kracht, 2 tot 4 Beaufort. Daarmee wordt relatief frisse lucht bij ons aangevoerd en komt de middagtemperatuur uit op 18 tot 21 graden.

Ook vanavond en vannacht blijft het zuidoosten gevoelig voor een lokale bui. In de rest van het land is het droog. Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af en met weinig wind koelt het af naar 10 tot 13 graden. Op de koudste plaatsen kan het 9 graden worden.

Morgen draait de overwegend zwakke wind naar het oosten en wordt het nog een graadje warmer dan vandaag, met maxima tussen de 19 en 22 graden. Vooral in de ochtend is er flink wat ruimte voor de zon en is het droog, maar vanuit het zuidwesten neemt geleidelijk de bewolking toe en vooral ’s middags volgt vanuit die hoek ook een aantal buien, lokaal met onweer. Tussen de buien door blijft ook af en de zon te zien, vooral in het Waddengebied.

De donderdag verloopt vergelijkbaar, met ook in de ochtend de meeste ruimte voor de zon en vooral ’s middags enkele buien, de meeste in het noorden en westen van het land. In de vroege ochtend komt lokaal eerst ook nevel en mist voor. De wind draait naar het zuiden en daarmee komt het kwik wederom een graadje hoger uit, met 20 tot 23 graden.

Vanaf vrijdag wordt het weer wisselvalliger, met dagelijks buien, soms ook met onweer. De middagtemperaturen blijven steeds rond 20 graden uitkomen en in de nachten koelt het af tot rond een graad of 13. Het stabiele en warmere zomerweer blijft voorlopig dus nog uit. (weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn