Thursday 28 September
Weerman Jannes Wiersema

10 augustus 2021 door Jannes Wiersema

Vooral in het westen zon, in het binnenland nog een enkele buien.

Vandaag komen met name in het noorden en het binnenland nog een paar buien voor, lokaal met onweer, maar in de middag knapt het al snel goed op. De eerste opklaringen zijn voor het (zuid)westen, en later klaart het ook elders op en schijnt de zon steeds vaker. Het wordt in de middag tussen 19 en 22 graden en de wind neemt wat af.

Vanavond en in de komende nacht is het overal droog en worden flinke opklaringen verwacht. Plaatselijk ontstaat mist of laaghangende bewolking en de temperaturen dalen op de koudste plekken tot rond 10 graden.

Morgen is het op een enkel lokaal buitje in het noorden na droog en schijnt de zon flink. In de middag ontstaan ook stapelwolken die hier en daar wat kunnen samenklonteren. De temperaturen lopen op naar 21 tot 24 graden en er staat weinig wind.

Donderdag doet de temperatuur er dankzij een zuidelijke wind nog een schepje bovenop. Opnieuw staat er weinig wind en laat de zon zich veel zien, al drijft ook hoge sluierbewolking over. De temperatuur loopt op naar 22 graden aan de westkust en op de Wadden tot lokaal 27 graden in het (zuid)oosten.

Op vrijdag zien we waarschijnlijk een vergelijkbaar weerbeeld met opnieuw op veel plekken in het oosten en zuidoosten nog zomerse temperaturen.

In het weekend zit er iets meer onzekerheid in de verwachting, maar volgens de laatste berekeningen lijkt het rustige, droge zomerweer ook dan nog even aan te houden. Wel is het zo dat de westelijke tot noordwestelijke wind vanaf iets lijkt toe te nemen, waardoor de tempraturen weer iets omlaag gaan.
(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn