Sunday 24 October
Weerman Jannes Wiersema

11 augustus 2021 door Jannes Wiersema

Een paar zomerse dagen.

Vanavond lossen de meeste wolken weer op en blijft het droog. In de nacht is het weer vrij helder en koelt het af tot een graad of 10. Lokaal kan er opnieuw een mistbank ontstaan.

Morgen doet de temperatuur er dankzij een zuidelijke wind nog een schepje bovenop. Wederom staat er nauwelijks wind en laat de zon zich veel zien. Er drijft ook wat hoge sluierbewolking over, maar daar komt de zon meestal nog wel doorheen. De temperatuur loopt op naar 22 graden langs de kust tot lokaal 28 graden in het binnenland.

Vrijdag is er ook flink wat ruimte voor de zon en het blijft droog. Wel drijven enkele dunne hoge wolkenvelden over, horend bij een koufront dat in de vroege ochtend het land passeert. Ook gaat het wat harder waaien uit het zuidwesten waardoor het iets minder warm wordt met ’s middags temperaturen tussen 20 en 25 graden.

In het weekend zit er iets meer onzekerheid in de verwachting, maar volgens de laatste berekeningen lijkt het rustige zomerweer vooral zaterdag nog even aan te houden. Wel neemt de westelijke wind verder toe en krijgt de zon het wat moeilijker, waardoor de maximumtemperaturen nog ietsje lager uitkomen. Zondag gaat het waarschijnlijk al weer regenen en is het beduidend frisser met een stevige westelijke wind en maxima rond 19 graden.

Ook na het weekend houdt het wisselvallige zomerweer aan en met middagtemperaturen rond de 20 graden is het te fris voor half augustus. (Weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn