Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

18 augustus 2021 door Jannes Wiersema

Veel bewolking met hier en daar nog wat regen.

Vanochtend hebben we nog steeds met flink wat bewolking en lokaal wat lichte regen te maken, het meeste in het zuiden van het land. De wind komt vandaag uit west tot zuidwestelijke richting, waarmee de koudste lucht verdreven wordt. De temperaturen gaan iets omhoog. Het wordt 19 a 20 graden, lokaal mogelijk 21 graden.

Ook vanmiddag kan uit de bewolking lokaal wat lichte regen vallen, vooral in het zuiden van het land. maar veel is het niet meer. Daarbij breekt de zon iets vaker door dan gisteren en dat dan weer vooral in het noorden.

Vanavond is het op de meeste plaatsen even droog, maar bewolkt. Vannacht worden de wolken in het noorden dikker op nadering van een storing die vanaf de Noordzee dichterbij komt. In het midden en zuiden is het nog droog en in het zuiden kunnen een paar opklaringen voorkomen. Het wordt niet kouder dan 15 graden.

Voor morgen geldt ongeveer hetzelfde: het is veelal bewolkt en het hele land maakt kans op een enkele bui of wat lichte regen. In het noorden komt de meeste bewolking voor en daar kan het langere tijd wat druilerig zijn. In het zuiden is het vaker droog en daar is er nu en dan een gaatje voor de zon. Opnieuw is het zo’n 18 tot 21 graden.

Vrijdag komt een hogedrukgebied dichterbij. Er valt nog een enkele bui in de ochtend, maar daarna klaart het op en is het zo goed als droog. We zien de zon weer wat vaker doorkomen en met een meer zuidelijke aanvoer kunnen de temperaturen weer stijgen. In het zuidoosten kan het vrijdag alweer 22 graden worden.

In het weekend komt de 25 graden in zicht. Daarbij is er zaterdag flink wat zon en blijft het droog. Zondag begint vriendelijk, maar al snel neemt de bewolking toe en uiteindelijk vallen een paar regen- en onweersbuien.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn