Saturday 29 January
Weerman Jannes Wiersema

24 augustus 2021 door Jannes Wiersema

Vandaag nog een vrij zonnige dag en droog.

Vanochtend is het op veel plekken stralend zonnig. De noordoostenwind is zwak tot matig en daarmee wordt het een aangename zomerdag.

In de middag ontstaan een paar stapelwolken, maar de zon blijft ook zeker te zien. Het blijft overal droog en de temperatuur komt uit op 19 graden in het uiterste noorden tot maximaal 23 graden in het binnenland.

Vanavond en vannacht trekken vanuit het noorden wat sluierwolken binnen, maar verder is het helder. De noordenwind is zwak en lokaal ontstaat wat nevel of mist. Het koelt flink af met in het binnenland temperaturen die lokaal dalen naar 8 of 9 graden. Aan de kust blijft het met 14 graden iets zachter.

Morgen begint de dag op veel plaatsen nog zonnig, maar al snel drijven vanuit het noorden wat wolkenvelden binnen. In de middag zijn er meer wolkenvelden en schijnt de zon nog af en toe. Op een enkele plek in het noorden kan wat lichte (mot)regen vallen, maar op de meeste plekken blijft het droog. De noordwestenwind trekt in de loop van de middag aan en wordt dan matig, in het noorden vrij krachtig. De maximumtemperaturen komen uit op 18 graden in het noorden en mogelijk nog 22 graden in het zuidoosten.

Donderdag is er een afwisseling van zon, wolken en een paar lichte buitjes. Met een meest matige noordwestenwind wordt het slechts 17 of 18 graden.

Ook op vrijdag houden we dat weerbeeld, maar dan wordt het waarschijnlijk een graadje warmer.

In het weekend is er wederom een afwisseling van zon en wolken. Lokaal kan een bui vallen. De wind blijft uit het noorden tot noordwesten komen en daarom blijft het aan de koele kant met maximaal 19 of 20 graden. De nachten zijn vrij fris met in het binnenland temperaturen rond of onder de 10 graden.

De dagen daarna blijven we waarschijnlijk met soortgelijk weer te maken houden. Zonnig en warm nazomerweer zit voorlopig nog niet in de verwachting, maar nat en winderig lijkt het ook niet te worden.(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn