Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

25 augustus 2021 door Jannes Wiersema

Vanuit het noorden wolkenvelden.

Vandaag begint de dag, na het optrekken van de in het midden en noorden eerst plaatselijk aanwezige (dichte) mist, op veel plaatsen nog zonnig, maar al snel drijven vanuit het noorden wat wolkenvelden binnen. In de middag zijn er meer wolkenvelden en schijnt de zon nog af en toe. Op een enkele plek in het noorden kan wat lichte (mot)regen vallen, maar op de meeste plekken blijft het droog. De noordwestenwind trekt in de loop van de middag aan en wordt dan matig, in het noorden vrij krachtig. De maximumtemperaturen komen uit op 18 graden in het noorden en mogelijk nog 22 graden in het zuidoosten.

Vanavond en de komende nacht is het bewolkt en trekt een zwak koufront over het land naar het zuiden. Overal kan een beetje regen vallen, maar de hoeveelheden stellen weinig voor. De noordwestelijke wind is matig, in het Waddengebied af en toe vrij krachtig en de temperaturen dalen tot ongeveer 14 graden.

Morgen is er een afwisseling van zon, wolken en een paar lichte buitjes, die vooral in et oosten van het land kunnen voorkomen. Met een meest matige noordwestenwind wordt het slechts 17 of 18 graden.

Ook op vrijdag houden we dat weerbeeld met vooral in het oosten kans op een bui, maar in het hele land ook een afwisseling van wolken en zon, maar dan wordt het waarschijnlijk een graadje warmer. In het weekend is er wederom een afwisseling van zon en wolken. Lokaal kan een bui vallen. De wind blijft uit het noorden tot noordwesten komen en daarom blijft het aan de koele kant met maximaal 19 of 20 graden. De nachten zijn vrij fris met in het binnenland temperaturen rond of onder de 10 graden.

De dagen daarna blijven we waarschijnlijk met soortgelijk weer te maken houden. Zonnig en warm nazomerweer zit dus nog niet in de verwachting, maar nat en winderig lijkt het ook niet te worden.(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn