Sunday 24 October
Weerman Jannes Wiersema

27 augustus 2021 door Jannes Wiersema

Wisselvallig weekend.

Vanavond en vannacht is er een afwisseling van wolken, opklaringen en enkele buien. De grootste kans op een bui is er in het oosten. Lokaal komt een enkele mistbank voor en het koelt af naar 11 tot 13 graden.

Morgenochtend zijn er wolken maar schijnt zo nu en dan ook de zon, vooral in het westen. Met name in het oosten kan af en toe een bui vallen. De noordenwind is matig van kracht in het binnenland, aan de kust vrij krachtig.

Morgenmiddag blijft er een afwisseling van zon, wolken en een paar buien. De zon is het vaakst te zien in het westen, in het oosten vallen de meeste buien. Grote neerslaghoeveelheden worden niet verwacht. Het wordt maximaal 19 tot 21 graden.

Morgenavond en in de nacht neemt vanuit het noordoosten de bewolking toe. Lokaal valt wat lichte regen, maar op de meeste plekken blijft het overwegend droog. De temperaturen dalen naar 13 tot 15 graden en de wind neemt boven land in kracht af. Aan de kust waait nog wel een vrij krachtige noordenwind.

Zondag verandert er niet veel. Er is wederom een afwisseling van wat zon, wolken en enkele buien. Opnieuw zijn de meeste buien voor het oosten van het land, in het westen lijkt het overwegend droog te blijven. Wel is er – zeker in het westen – wat minder ruimte voor de zon dan op zaterdag. De noordenwind blijft matig tot vrij krachtig. Het wordt maximaal 18 tot 20 graden.

Maandag blijft vooral in het oosten kans op een enkele bui, maar tussendoor is de zon ook weer wat vaker te zien. De temperaturen komen waarschijnlijk een graadje hoger uit dan op zondag met maximaal 19 tot 21 graden. De noordenwind blijft matig tot vrij krachtig waaien.

Op dinsdag kan nog een enkel buitje voorkomen, maar op de meeste plekken blijft het droog met een afwisseling van zon en wolken. Het wordt 19 of 20 graden.

Woensdag en donderdag lijkt het overwegend droog te blijven en is de zon regelmatig te zien. De wind neemt wat in kracht af. De temperatuur ligt dan rond de 20 graden.

De dagen daarna lijkt het vrij rustig en overwegend droog weer te blijven. De temperatuurverwachting is nog wat onzeker. Mogelijk houdt de noordenwind nog even aan waardoor de temperaturen onder normaal blijven liggen, maar er is ook een kans dat de wind naar het (zuid)oosten draait met dan temperaturen rond of boven de 20 graden.(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn