Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

03 september 2021 door Jannes Wiersema

Veel zon vandaag, in het noorden ook wolkenvelden.

Vanochtend start regionaal met mist en het is eerst nog fris met in het noordelijke binnenland temperaturen ruim onder de 10 graden. In het zuiden wordt het snel zonnig en daar loopt de temperatuur snel op richting 20 graden. In het noorden kunnen wolkenvelden van de Noordzee binnendrijven en loopt de temperatuur maar langzaam op.

Vanmiddag hebben we een tweedeling. Het noorden heeft wolkenvelden en in het zuiden is het zonnig met enkele vriendelijke stapelwolken. De grens ligt ergens boven et noorden van het land. De noordoostenwind is zwak tot matig, 1-4 Bft. In het Waddengebied is het kil met slechts 16 of 17 graden en in het noorden wordt het hooguit een graad of 20. In gebieden met zonneschijn wordt het circa 22 graden en in het zuidoosten zou het afgerond 25 graden kunnen worden.

Vanavond breidt de bewolking zich weer uit richting het zuiden. In het zuiden en oosten kan weer mist ontstaan en de minima liggen tussen 7 en 14 graden, met de laagste waarden in het (zuid)oosten.

Morgen start in het hele land grijs, maar in het zuiden komt de zon in de ochtend al snel tevoorschijn. In het midden van het land duurt het wat langer, maar ook daar wordt het in de loop van de middag zonnig. Het uiterste noordwesten blijft tot de avond bewolkt. Bij een zwakke tot matige noordoostenwind wordt het iets minder warm met 18 graden in het noorden, 20 graden in het midden van het land en 23 of 24 graden in Zeeuws-Vlaanderen en in het zuiden van Limburg.

Zondag wordt een prachtige dag. Na een frisse start met minima lokaal rond 6 graden, stroomt overdag met een oostenwind warmere lucht het land in. De maxima liggen tussen 20 graden op de Wadden, 24 graden in Utrecht en lokaal 26 graden in Limburg. Daarbij is er volop ruimte voor de zon afgewisseld door een paar vriendelijke stapelwolken.

Maandag starten we met meer bewolking waaruit in het noorden lokaal zelfs even wat regen zou kunnen vallen, maar later op de dag laat ook de zon zich weer regelmatig zien, vooral in het zuiden. De wind draait tijdelijk naar west tot zuidwest en daardoor is het een fractie minder warm dan op zondag met 19 graden op de Wadden tot 25 graden in het zuiden.

Dinsdag en woensdag worden prachtige nazomerdagen met flink wat ruimte voor de zon. Het wordt op grote schaal zomers warm met 25 tot 27 graden. Op de Wadden blijft de temperatuur iets achter met een graad of 23.

Vanaf donderdag komen storingen weer dichterbij ons land en daardoor neemt de kans op regen- en onweersbuien toe. Toch blijft het voorlopig nog wel aangenaam warm met 20 tot 26 graden.(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn