Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

04 september 2021 door Jannes Wiersema

Steeds meer zonneschijn.

Een hogedrukgebied boven Scandinaviƫ en later boven onze omgeving zorgt komende dagen voor volop nazomerweer in ons land. De temperaturen stijgen flink tot zomerse waarden. Pas vanaf vrijdag stijgt de kans op regen- en onweersbuien, maar ook dan blijft het warm.

Vanochtend hebben we eerst op veel plaatsen nog te maken met wolkenvelden, maar in het zuiden komt de zon al snel tevoorschijn en daar stijgt het kwik snel richting 20 graden. De noordoostenwind is daarbij zwak tot matig, windkracht 1 tot 4.

Vanmiddag lost de bewolking overal op, al kan het in het noordwestelijk Waddengebied tot aan het eind van de middag duren voordat het zonnig wordt. Bij een zwakke tot matige noordoostenwind, windkracht 2 tot 4, wordt het maximaal 18 graden op de Wadden, 22 graden in Utrecht en 24 in Zeeuws-Vlaanderen.

Vanavond en vannacht zijn er in het hele land brede opklaringen en het koelt dan ook weer flink af, tot in het binnenland regionaal 8 graden. Aan de kust is het met 12 graden iets minder koud. In de opklaringen ontstaat nevel en lokaal mogelijk een mistbank.

Morgen is er de hele dag flink wat ruimte voor de zon. Vooral in het noordoosten ontstaan een paar vriendelijke stapelwolken, maar het blijft overal droog. Af en toe trekken er ook wat velden met dunne sluierbewolking over het land, waar de zon dan wat waterig doorheen schijnt. Met een zwakke tot matige noordoosten- tot oostenwind warmt het op tot 20 graden langs de noordkust en tot 26 graden in het zuidoosten van het land.

Ook maandag is het vrij zonnig en droog. Wederom trekken af en toe wat sluierwolken over het land, maar daar heeft de zon weinig last van. Later op de dag zijn er wat meer wolken te zien, maar ook daar komt de zon nog prima tussendoor. Op meerdere plekken landinwaarts wordt het 25 of 26 graden, aan de kust wordt het 20 tot 22 graden.

Dinsdag, woensdag en donderdag wisselen zon en een paar wolken elkaar af. Het blijft droog en de middagtemperatuur stijgt met een oostelijke wind naar 20 tot 26 graden op dinsdag en naar 24 tot 28 graden op woensdag en donderdag.

Vanaf vrijdag blijft het warm met 22 tot 26 graden, maar de kans op regen- en onweersbuien stijgt wel.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn