Tuesday 16 August
Weerman Jannes Wiersema

06 september 2021 door Jannes Wiersema

Vandaag een afwisseling van zon en wolkenvelden.

In het binnenland kan lokaal nevel of mist voorkomen bij minima van lokaal 6 graden in het (noord)oosten tot zo’n 13 graden aan de kust.

Vanochtend lossen mist en nevel vrij snel op, maar trekt later vanuit het noordwesten wel bewolking het land binnen. Aanvankelijk is dit nog hoge bewolking waar het zonnetje aardig doorheen schijnt, maar tegen het eind van de ochtend wordt de bewolking in het noordwesten dikker, waardoor de zon daar kan verdwijnen. Het blijft wel droog.

Vanmiddag trekt die bewolking verder over het land. In het zuiden blijft het vooral bij hoge bewolking en schijnt de zon er dus nog regelmatig doorheen, in de noordelijke helft van het land wordt de zon vaker afgeschermd. Het blijft droog en de temperatuur loopt op naar maxima van 19-20 graden in het noorden en 24-25 graden in het zuiden van het land. De wind is op de meeste plekken zwak en variabel van richting.

Vanavond klaart het op en trekt de meeste bewolking het land uit, al blijft sluierbewolking aanwezig. In de nacht naar dinsdag blijven het noorden en oosten ook gevoelig voor wat dikkere bewolking. Verder kan het lokaal weer nevelig of mistig worden. Daardoor koelt het niet zo ver af als afgelopen nachten en ligt de minimumtemperatuur rond een graad of 10.

Morgen is er opnieuw een afwisseling van zon en wat wolken, maar de zon overheerst; er is minder bewolking aanwezig dan vandaag. Het blijft overal droog en de wind is zwak. Het wordt wat warmer dan op de maandag met maximaal 22 tot 27 graden, alleen op de Wadden blijft de temperatuur wat achter met een graad of 20.

Woensdag draait de wind naar het zuidoosten en daarmee bereikt drogere en warmere lucht ons land. De zon schijnt flink en het wordt zomers warm met maximaal 25 tot 28 graden. In het zuiden kan het lokaal zelfs 29 graden worden. Op de Wadden blijft het met 23 of 24 graden opnieuw iets koeler.

Donderdag beginnen we de dag waarschijnlijk met veel zonneschijn. De temperaturen lopen wederom flink op en het wordt 23 tot 28 graden. In de loop van de dag komt er vanuit het zuiden waarschijnlijk wat meer bewolking het land binnen en neemt de kans op (onweers)buien toe.

Vrijdag komt de wind uit het zuidwesten, is er meer bewolking en vallen er verspreid over het land enkele regen- en onweersbuien. Het wordt dan maximaal 22 tot 25 graden.

In het weekend blijft het waarschijnlijk wisselvallig, maar wordt het niet koud. Er is kans op enkele (onweers)buien. Het wordt beide dagen zo tussen 20 en 23 graden.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn