Tuesday 16 August
Weerman Jannes Wiersema

09 september 2021 door Jannes Wiersema

Zomers, vanuit het Zuiden toenemende kans op een onweersbui.

Vanmorgen schijnt de zon uitbundig en de temperatuur loopt dan ook weer snel op, alleen in het zuidwesten komen al wat wolkenvelden voor en kan zelfs al een lokale bui vallen.

Vanmiddag neemt vooral in de zuidelijke helft van het land de bewolking verder toe. In het noorden blijft het zonnig. In de loop van de middag neemt de kans op een onweersbui toe, vooral in het zuiden en zuidoosten. De wind draait naar het zuidwesten, 2 tot 4 Beaufort, waardoor het in de kustregio’s al iets minder warm wordt; maximaal 21-22 graden. Landinwaarts is het nog warmer, met daar 24 tot 27 graden.

Vanavond is vooral in het oosten nog kans op een stevige (onweers)bui, verder is het op de meeste plekken droog. Het wordt komende nacht niet kouder dan 15 tot 18 graden. Dan komen er opklaringen voor en is het uiteindelijk overal droog.

Morgen trekt gedurende de ochtend een buienlijn van zuidwest naar noordoost over het land en daarachter gaan in onstabielere lucht een aantal buien ontstaan. Vooral in de middag kunnen deze buien ook gepaard gaan met een klap onweer. Tussendoor is er soms ook wat ruimte voor de zon en met een zwakke tot matige zuidwestelijke wind wordt het nu in het hele land iets minder warm. Aan de kust wordt het een graad of 20, landinwaarts kan het lokaal nog net 23 of 24 graden worden.

Zaterdag wordt het 19 tot 22 graden en vallen vooral in het binnenland enkele buien. De kans op onweer is daarbij niet meer zo groot. Er komt veel bewolking voor, maar vooral langs de kust laat de zon zich soms even zien.

Zondag wordt het nog wat koeler en is het slechts 18 tot 21 graden. Ook dan is er kans op een enkele bui en hebben wolken de overhand.

Na het weekend lijkt het weer wat op te knappen met vaker zon, minder neerslag en hogere temperaturen, maar de onzekerheid neemt dan wel flink toe.(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn