Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

10 september 2021 door Jannes Wiersema

Broeierig warm en kans op onweersbuien.

Het is broeierig warm en er ontstaan gemakkelijk (onweers)buien. In het weekend is er een mix van wat zon, wolken en enkele lichte buien en de temperatuur valt lager uit. Na het weekend komt de nazomer mogelijk weer terug.

Vanochtend start op de meeste plaatsen droog met wat zon. Al snel ontstaan dikke stapelwolken en rond het middaguur ontwikkelt zich een aantal stevige regen- en onweersbuien boven ons land. De temperatuur stijgt snel richting 20 graden en het voelt klam aan door de hoge luchtvochtigheid.

Vanmiddag hebben we verspreid over het land te maken met regen- en onweersbuien. Lokaal valt 20 mm of nog wat meer. In de kustgebieden blijft het op de meeste plaatsen droog en daar is in de middag de meeste ruimte voor de zon.

De temperatuur ligt tussen 21 graden op de stranden tot lokaal afgerond 25 graden in het oosten van het land. Omdat de luchtvochtigheid hoog is voelt het broeierig warm aan. De zuidwestelijke wind brengt maar weinig verkoeling en is zwak in het noordoosten en matig aan zee, 2-4 Bft.

Vanavond neemt de wind aan zee nog wat verder toe tot af en toe een windkracht 5. In het binnenland is het rustig, maar daar komen nog wel enkele fikse regen- en onweersbuien voor. De buien trekken vannacht naar Duitsland weg. In het oosten kan mist ontstaan en het is geen koude nacht met 14 tot 17 graden.

Morgen trekken in de vroege ochtend enkele buien vanaf boven de Noordzee ons land binnen. Het zijn lichte regenbuien en tussendoor is er ook wat ruimte voor de zon. In de middag trekken de buien dieper het binnenland in, terwijl het dan in het westen steeds droger wordt. Met 20 of 21 graden is het wat minder warm en ook staat er meer wind, een windkracht 3 tot 4 uit het (zuid)westen en op de stranden waait het soms nog iets harder.

Zondag zoekt de wind de (noord)westhoek op en daardoor wordt het vooral aan zee iets frisser met 19 graden. In het binnenland kan het maximaal 22 graden worden. Opnieuw is er een mix van wolkenvelden, enkele lichte buien en wat zon.

Na het weekend krijgen we te maken met de invloed van een nieuw hogedrukgebied. De buien verdwijnen en de zon komt weer vaker tevoorschijn. Maandag is het nog 18 tot 22 graden, maar wanneer de wind vanaf dinsdag weer naar het (zuid)oosten draait kan zomerse warmte ons land opnieuw bereiken. Mogelijk loopt de temperatuur dan weer een paar dagen op tot 25 graden. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn