Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

11 september 2021 door Jannes Wiersema

Weekend: Zaterdag wat lichte buitjes, zondag overwegend droog.

Een gebied met bewolking is afgelopen nacht via het zuidwesten het land ingetrokken en de dag start vandaag dan ook met wolkenvelden en tussendoor een paar opklaringen. Vooral in het zuidwesten en westen zijn de wolkenvelden soms net dik genoeg voor een licht buitje of wat motregen. Vanmiddag trekken de buitjes naar het oosten en wordt het in het westen overwegend droog met daar af en toe de zon er nog bij. De wind draait van het zuidwesten naar het westen en is meest matig. Er wordt iets minder warme lucht aangevoerd en daarmee wordt het 19 graden in Zeeland tot lokaal net 22 graden langs de oostgrens.

Vanavond en vannacht is het overwegend droog en met een zwakke westelijke wind koelt het af tot 12 graden in Zuid-Limburg en tot 15 graden in het Waddengebied.

Morgen zijn er ook weer wolkenvelden boven het land aanwezig, maar is er tussendoor ook geregeld wat ruimte voor de zon. Het blijft op de meeste plaatsen droog en met een zwakke tot matige westelijke wind stijgt de temperatuur tot rond normaal voor deze tijd van het jaar, met 18 of 19 graden in het noordwestelijk kustgebied tot 21 graden in het zuidoosten.

Maandag prikt de zon nog iets vaker tussen de wolkenvelden door en blijft het overal droog. De wind draait naar de noordoosthoek en de middagtemperatuur stijgt tot rond 20 graden.

Vanaf dinsdag wordt de verwachting onzeker. Een hogedrukgebied komt steeds meer bij ons in de buurt te liggen, maar vanaf de Atlantische Oceaan nadert ook een lagedrukgebied. Volgens de laatste berekeningen wordt het zoals eerder gezegd wel warmer, met regionaal weer 24 of zelfs 25 graden en er is ook wat ruimte voor de zon, maar er liggen ook weer wat regen- en onweersbuien op de loer!(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn