Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

13 september 2021 door Jannes Wiersema

Overwegend droog, verder een rustige septemberdag.

Vanochtend komt er lokaal wat nevel of laaghangende bewolking voor. In het noordwesten kan een spatje (mot)regen vallen. Dit lost geleidelijk op en vervolgens schijnt de zon van tijd tot tijd.

Vanmiddag is er meer ruimte voor de zon, maar komt nog wel altijd wat (hoge) bewolking voor. Het blijft waarschijnlijk overal droog. De wind is zak en variabel van richting. De meeste zon is voor het zuiden van het land en de Wadden Met een zwakke wind loopt de temperatuur op naar 18 tot 22 graden. Dat zijn waarden rond normaal voor de tijd van het jaar.

Vanavond en komende nacht zijn er opklaringen en daalt de temperatuur naar 13 graden in het zuidwesten tot lokaal 9 graden in het binnenland.

Morgen wordt er met een oost tot zuidoostelijke stroming warme lucht aangevoerd. Eerst komt de zon er mooi door, tegen de avond worden de wolken in het zuiden dikker en trekken daar vanuit het Belgiƫ een paar regen en onweersbuien het land binnen. In de rest van het land blijft het nog droog. De temperaturen lopen bij dit alles flink op en komen van noord naar zuid tussen 22 en plaatselijk 26 graden uit.

Woensdag trekt de storing naar het oosten weg en is het op de meeste plekken droger. Vooral het noordoosten en zuidoosten maken nog kans op een (stevige) bui. Verder wisselen zon en wolken elkaar af. De maxima lopen uiteen van 20 graden in het westen tot 23 graden in het oosten va het land.

Donderdag en vrijdag verandert er niet veel en wisselen zon, wolken en een heel lokaal buitje elkaar af. Het lijkt overwegend droog te worden en de temperatuur loopt wederom op naar ongeveer 20 of 21 graden.

Ook in het weekend is de kans op droog weer groot en is naast bewolking ook ruimte voor de zon. De temperaturen blijven waarschijnlijk rond de 20 of 21 graden hangen.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn