Tuesday 16 August
Weerman Jannes Wiersema

14 september 2021 door Jannes Wiersema

Een dagje nazomer

Vandaag wordt er met een oost- tot zuidoostelijke stroming warme lucht aangevoerd. In de ochtend komt vrijwel overal de zon er eerst mooi door. Lokaal start de dag wat fris, maar de temperatuur loopt snel op. In de middag neemt de bewolking vanuit het zuidwesten geleidelijk toe. Vervolgens trekken er in de loop van de middag vanuit het Belgiƫ een paar regen- en onweersbuien het land binnen. In het noorden van het land blijft het tot in de avond droog. Maar voor de buien uit kunnen de temperaturen zomerse waarden bereiken, het wordt tussen 22 en plaatselijk 26 graden.

In de avond dus nog steeds enkele stevige buien, en ook in de nacht zal het niet overal droog blijven al zijn de buien dan minder intensief. Er blijft veel bewolking aanwezig en het wordt niet koud met minima rond 16 graden.

Morgen trekt de storing naar het oosten weg. Vooral het noordoosten en zuidoosten maken eerst nog kans op een (stevige) bui. Verder is er een mix van een beetje zon en veel wolken en kan ook in de middag nog wel een beetje regen of een bui vallen. De maxima lopen uiteen van 19 graden in het westen tot 22 graden in het oosten van het land en de zwakke tot matige wind waait uit richtingen tussen west en zuidwest.

Donderdag en vrijdag wisselen zon en wolken elkaar af. Het is rustig en zo goed als droog, en de temperatuur loopt op naar ongeveer 20 tot 22 graden.

Ook in het weekend is de kans op droog weer groot en is naast bewolking ook ruimte voor de zon. De temperaturen blijven waarschijnlijk rond de 20 of 21 graden hangen.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn