Friday 29 September
Weerman Jannes Wiersema

17 september 2021 door Jannes Wiersema

Zuiden zon, noordelijke helft lokaal een buitje.

Vanochtend begint de dag op veel plekken bewolkt en lokaal ook wat nevelig. In het zuiden is vaker ruimte voor de zon. In het midden en noorden kan een enkel buitje voorkomen.

Vanmiddag breekt de zon wat vaker door, maar vooral in een strook van noordwest naar oost over het land blijft het overwegend bewolkt en valt af en toe wat lichte regen. In het zuiden en uiterste noordoosten lijkt het juist overwegend zonnig te zijn. Er staat een meest zwakke, naar zuidwest draaiende wind. De maximumtemperatuur ligt op 20-22 graden in het zuiden, in het noorden is het een fractie koeler.

Vanavond klaart het op steeds meer plekken op en komende nacht kan het op steeds meer plekken onder een heldere hemel afkoelen. De minima komen op 9-12 graden te liggen, en daarbij is er kans op dichte mist.

Morgen begint de dag grijs en hier en daar mistig. In de ochtend lost die mist geleidelijk op. Daarna wisselen wolkenvelden en wat zon elkaar af en het blijft op de meeste plekken droog. De wind draait wat meer naar het oosten, waardoor het kwik weer net een fractie verder kan oplopen. Het wordt 20 tot 22 graden, met de hoogste temperaturen in het zuiden van het land.

Zondag en de dagen daarna verandert weinig. Er zijn perioden met zon en het is meest droog, alleen doet de maximumtemperatuur weer een klein stapje terug, met dan overdag gemiddeld nog een graad of 19. Tijdens de nachten daalt het kwik tot onder de 10 graden.(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn