Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

18 september 2021 door Jannes Wiersema

Grijze start, maar geleidelijk meer zon.

De dag begint vandaag op veel plaatsen grijs. In opklaringen is mist ontstaan en regionaal komt ook dichte mist voor, waarbij het zicht terugloopt tot minder dan 100 meter. Pas in de loop van de ochtend trekt de mist weg en komt de zon tevoorschijn. Er staat niet veel wind, zwak tot aan de kust hooguit matig vanuit oostelijke richtingen, windkracht 1 tot 3.

Vanmiddag wisselen wolkenvelden en zon elkaar af. Heel lokaal valt een spatje regen, maar de meeste plaatsen houden het droog. De middagtemperatuur komt uit tussen 19 graden op de Waddeneilanden en lokaal 23 graden langs de Belgische grens.

Vanavond koelt het maar langzaam af. De bewolking trekt grotendeels weg en het klaart breed op. Vannacht ontstaat in de opklaringen mist of nevel. Landinwaarts koelt het af tot een graad of 10, aan de kust wordt het niet kouder dan 14 graden.

Morgen laat de zon zich nog iets vaker zien dan vandaag, afgewisseld met nog steeds ook wel wat wolkenvelden. Het blijft overdag droog, pas tegen de avond naderen vanuit het zuidwesten een paar losse buien, maar die beperken zich vooral tot het zuidwesten van het land. De oostelijke wind trekt iets aan en de middagtemperatuur stijgt naar 18 tot 21 graden.

Na het weekend hebben we te maken met een hogedrukgebied boven Scandinaviƫ. Daardoor is het droog en laat de zon zich regelmatig zien. Omdat de wind uit het noordoosten waait stroomt wel frissere lucht ons land binnen. Overdag wordt het 16 tot 19 graden en in de nachten daalt het kwik in het binnenland op grote schaal onder 10 graden. Lokaal koelt het af tot een graad of 4.

Vanaf donderdag weten depressies boven de Atlantische Oceaan ons land weer te bereiken. De stroming draait naar het westen en het wordt herfstachtig met van tijd tot tijd regen of buien en de zon is nog maar weinig te zien. Ook trekt de wind flink aan. De nachten worden weer een stuk zachter en overdag ligt de temperatuur rond normaal met 16 tot 20 graden.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn