Sunday 24 October
Weerman Jannes Wiersema

19 september 2021 door Jannes Wiersema

Wolkenvelden en zon,droog.

In de opklaringen ontstaat mist of nevel. Landinwaarts koelt het af tot een graad of 10, aan de kust wordt het niet kouder dan 14 graden.

Vanmorgen komt er lokaal nog wat nevel of mist voor. In het noordoosten, midden en oosten kan het nog een poosje grijs blijven. Elders is er vrij veel ruimte voor de zon en ook in het binnenland komt de zon er steeds vaker bij.

Vanmiddag staat er een matige oostelijke wind, op de Wadden en langs de noordkust soms aantrekkend tot vrij krachtig. De zon schijnt op veel plekken flink, al komen er ook wolkenvelden voor. De meeste bewolking is nog steeds voor het noordoosten van het land. De maxima lopen uiteen van 17 graden in het noorden tot 22 graden in het zuiden van het land.

Vanavond gaat de wind wat liggen. Bewolking en opklaringen wisselen elkaar af, en waar de opklaringen langdurig zijn koelt het komende nacht af tot een graad of 10. Lokaal is het wat nevelig.

Morgen verandert er weinig. De zon schijnt regelmatig, al komt er soms ook wat bewolking of sluierbewolking voor. De meeste bewolking is voor het noordoosten van het land. Doordat de zwakke tot matige wind uit noordoostelijke richting komt, is het wel wat koeler dan voorgaande dagen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 16 graden op de Wadden en in het noordoosten, tot 20 graden in het zuiden.

Ook dinsdag en woensdag is het droog en laat de zon zich regelmatig zien. Overdag wordt het 16 tot 19 graden en in de nachten daalt het kwik in het binnenland op grote schaal onder 10 graden. Woensdag is het wel weer 1 à 2 graden warmer omdat de wind naar zuid draait.

Vanaf donderdag weten depressies boven de Atlantische Oceaan ons land weer te bereiken. De stroming draait naar het westen en het wordt herfstachtig met van tijd tot tijd regen of buien en de zon is nog maar weinig te zien. Ook trekt de wind flink aan. De nachten worden weer een stuk zachter en overdag ligt de temperatuur rond normaal met 16 tot 20 graden.(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn