Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

27 september 2021 door Jannes Wiersema

Eerst lokaal nog zon, daarna veel wind en regen.

Vanochtend begint de dag droog met vooral in het oosten en noordoosten nog ruimte voor de zon. In het westen wordt de bewolking al snel dikker door een koufront dat ons land nadert.

In de loop van vanmiddag trekt het koufront van vanuit het zuidwesten het land binnen en regent het geleidelijk op steeds meer plekken. De wind draait daarbij van het zuiden naar het westen en wordt matig tot vrij krachtig, aan zee mogelijk hard (windkracht 7). Voor het koufront uit kan het nog opwarmen naar 18 graden aan de kust tot mogelijk 22 graden in het oosten. Op de buienlijn kunnen ook felle windstoten voorkomen.

Aan het het begin van de avond kan de zon vanuit het westen nog even doorbreken, terwijl het in het oosten dan juist begint te regenen. Vannacht zijn er brede opklaringen en als de wind goed wegvalt kan het dan flink afkoelen naar 7-10 graden.

Morgen bevinden we ons tussen twee storingen in. Na een frisse start met in het binnenland temperaturen van 8 tot 10 graden is er overdag naast wolken ook regelmatig ruimte voor de zon. Het blijft vrijwel overal droog en de zuidwestenwind neemt wat in kracht af. Het wordt maximaal zo’n 18 graden.

Woensdag krijgen we te maken met een ander weertype. Hoewel de zon ook regelmatig van de partij zal zijn, is het beduidend minder aangenaam weer dan op dinsdag. Zo neemt de west- tot zuidwestenwind duidelijk in kracht toe. Bovendien trekt ’s ochtends waarschijnlijk een storing over het land en vallen ’s middags nog wat buien. De temperatuur daalt nog wat verder en komt uit op 14 tot 17 graden.

De dagen daarna blijft het waarschijnlijk herfstachtig weer. Donderdag lijkt overwegend droog te verlopen, maar de dagen daarna is er weer meer kans op neerslag en staat er waarschijnlijk meer wind. Er is slechts af en toe ruimte voor de zon, het waait soms flink en er valt regelmatig regen of een bui. Daarbij blijven de temperaturen zo tussen de 14 en 18 graden liggen. Dat zijn vrij normale temperaturen voor begin oktober.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn