Friday 12 August
Weerman Jannes Wiersema

02 oktober 2021 door Jannes Wiersema

Droge start, maar veel regen en wind op het menu.

Vanochtend komen opklaringen voor en de minima liggen tussen 7 en 11 graden. Er komt hier en daar nevel en mist voor. De rest van de ochtend is het overwegend grijs, maar soms is er nog een gaatje voor de zon. Lokaal valt een spatje (mot)regen. Aanvankelijk is het nog rustig met een zwakke tot matige wind. In de loop van de ochtend wordt de bewolking dikker.

Vanmiddag trekt de wind geleidelijk aan en in de loop van de middag gaat het van het westen uit regenen. De maximumtemperatuur ligt rond de 17 graden.

Vanavond en komende nacht gaat het overal regenen. De wind trekt aan naar hard of zelfs stormachtig in de kustgebieden. Op grote schaal valt er meer dan 20 mm neerslag.

Morgen blijft het regenachtig. In de ochtend ligt het zwaartepunt van de neerslag in de westelijke helft van het land, vanmiddag ligt het zwaartepunt juist meer in het binnenland. In de ochtend houdt de wind zich wat rustiger, maar in de middag trekt de wind weer aan. In de loop van de middag wordt het van het westen uit droger, al blijft de kans op een bui aanwezig. Tegen het eind van de middag en in de vroege avond kan de zon zich zelfs even laten zien. De maximumtemperatuur ligt rond een graad of 16.

Maandag lijkt vooral de ochtend droog te verlopen, in de middag is er kans op buien. De meeste buien zijn voor de kustgebieden. Tussendoor is er ook regelmatig ruimte voor de zon bij maxima van 16 à 17 graden.

Dinsdag en woensdag liggen nieuwe storingen in de buurt waardoor de wind weer aantrekt en de kans op neerslag toeneemt. De temperaturen liggen met 14-16 graden wat lager dan de voorgaande dagen.

In de tweede helft van volgende week lijkt het wat droger en warmer te worden door een toenemende invloed van hoge luchtdruk. De onzekerheid is echter nog wel groot.(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn