Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

04 oktober 2021 door Jannes Wiersema

Na regen volgt zonneschijn!

Vanochtend vroeg is het nog vrij rustig en fris met temperaturen rond of net boven de 10 graden. Het is behoorlijk zonnig, al kan in het oosten nog wat bewolking voorkomen. In het westen is kans op een enkele bui. In de loop van de ochtend trekt de wind aan.

Vanmiddag is het overwegend zonnig. De zon schijnt flink en de temperatuur loopt op naar maxima van 16-18 graden. In de kustgebieden komen enkele buien voor, maar elders blijft het waarschijnlijk droog. De wind trekt aan naar matig boven land (4 beaufort) tot (vrij) krachtig in de kustgebieden. In het noordwestelijk kustgebied en op de Wadden kan de wind tippen aan hard, 7 beaufort.

Vanavond kan in de kustgebieden nog een enkele bui voorkomen. De wind neemt iets in kracht af en op veel plekken is het helder. Komende nacht verdwijnen de laatste buien en kan het in het binnenland bij een zwakke wind afkoelen naar 8-10 graden, lokaal wordt het nog iets frisser.

Morgen ligt er een lagedrukgebied bij ons in de buurt. Daardoor valt er op veel plekken een bui of wat regen, maar grote hoeveelheden worden niet verwacht. Bovendien is de zon tussendoor ook regelmatig te zien. Het blijft stevig waaien uit het zuidoosten en het wordt maximaal 15 tot 17 graden.

Woensdag trekt het lagedrukgebied weg. De dag begint mogelijk nog met wat buien, maar in de middag is het waarschijnlijk overwegend droog en schijnt de zon geregeld. Het wordt maximaal 16 of 17 graden en de wind neemt in kracht af.

De dagen daarna bepaalt een hogedrukgebied ten noordoosten van ons land het weer. Met een oost- tot zuidoostelijke stroming wordt vrij droge lucht aangevoerd. De neerslagkansen zijn klein en de zon is vaak te zien. Overdag wordt het waarschijnlijk 17 tot 19, mogelijk zelfs 20 graden. In de nacht en vroege ochtend kan het tijdens opklaringen flink afkoelen met kans op wat mist. Rustig najaarsweer dus.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn