Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

05 oktober 2021 door Jannes Wiersema

Nog even herfstachtig.

Vandaag komt een lagedrukgebied steeds dichterbij. In het binnenland start de dag fris, met minima van 7 graden lokaal. Wel komt de zon er vanochtend nog prima door, en het is eerst droog. Vanuit het zuidwesten trekt in de loop van de ochtend een storing het land in en dan valt op steeds meer plekken een bui of wat regen. In Groningen is dat pas aan het eind van de middag. De meeste neerslag wordt in het zuidwesten en westen van het land verwacht, tussen 10 en 15 millimeter. Tussendoor is ook de zon regelmatig te zien en met een stevige zuidoostenwind wordt het maximaal 15 graden in Zeeland tot 19 graden langs de oostgrens.

Vanavond is het even droger, maar al snel volgt vanuit het westen een nieuwe zone met regen. Vannacht is er veel bewolking en valt op diverse plaatsen wat regen of een flinke bui. Daarmee blijft de temperatuur bijna overal boven de 10 graden.

Morgen trekt het lagedrukgebied langzaam weg, maar hebben we nog een groot deel van de dag met buien te maken. In de loop van de dag worden de buien minder intensief en minder talrijk. De zon komt er niet al te veel aan te pas, al laat ie zicht vooral in het westen in de middag nog wel even zien. Met een stevige wind vanaf zee wordt het fris, met maxima tussen 13 en 16 graden.

De dagen daarna bepaalt een hogedrukgebied ten noordoosten van ons land het weer. Met een zuidoostelijke stroming wordt vrij droge lucht aangevoerd. Erg zonnig is het donderdag en vrijdag nog niet, er blijft nog wat bewolking achter. Er kan een heel enkel buitje vallen, maar het is veel vaker droog en ook de wind houdt zich behoorlijk rustig. Zo kunnen ook de temperaturen weer wat verder oplopen, op vrijdag kan het lokaal mogelijk 20 graden worden.

In het weekend krijgt de zon meer ruimte, en de buienkansen worden kleiner. Het lijkt het heel vriendelijk najaarsweer te worden, en met temperaturen rond 18 graden zitten we iets boven het langjarig gemiddelde.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn