Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

08 oktober 2021 door Jannes Wiersema

Mistige start, daarna veel zonneschijn.

Vanochtend komt in het hele land mist voor. Op sommige plaatsen is de mist dicht tot zeer dicht en is het zicht minder dan 100 meter. In de loop van de ochtend verdwijnt de mist en wordt het zonnig, maar op sommige plekken gebeurt dat pas rond het middaguur.

Vanmiddag is het zonnig met slechts enkele stapelwolkjes. Waar de zon al snel is doorgebroken kan het 18 of 19 graden worden. In gebieden waar mist lang bleef hangen wordt het maximaal 15 of 16 graden. De oostelijke wind is zwak tot matig, windkracht 2 tot 3. In de zon uit de wind zal het nazomers aandoen.

Vanavond zijn er brede opklaringen. Vannacht neemt vanuit het oosten de bewolking toe. Hier en daar kan mist ontstaan, maar niet meer op grote schaal. De minima liggen tussen 5 graden plaatselijk in het binnenland tot 11 graden aan zee.

Morgen is het stralend herfstweer, met veel zonneschijn en niet veel wind; zwak tot matig vanuit oostelijke richtingen, 1-3 Beaufort. In de loop van de middag ontstaan er ook wat stapelwolken en soms trekken er wat dunne sluierwolken voorbij, maar de zon heeft daar weinig last van. De maximumtemperatuur ligt rond 16 graden.

Ook zondag laat de zon zich weer goed zien, maar de dag begint wel weer mistig en koud. Op sommige plekken in het binnenland ligt de temperatuur dichtbij het vriespunt en aan de grond kan het zelfs licht vriezen. In de loop van de dag stijgt het kwik naar 16 a 17 graden. Na het optrekken van de mist is er weer flink wat ruimte voor de zon, maar vanuit het westen trekken er in de loop van de middag wel steeds meer wolkenvelden het land in. Pas gedurende de avond valt af en toe wat regen.

Maandag draait de stroming naar het noordwesten en weten storingen ons land weer te bereiken. Het wordt wat wisselvalliger, de wind trekt aan, de zon krijgt minder ruimte en de middagtemperatuur gaat weer een paar graden naar beneden. Vanaf dinsdag is het nog maar een graad of 13 maximaal. De dagen daarna lijkt het weer iets rustiger en droger te worden. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn