Saturday 20 July
Weerman Jannes Wiersema

13 oktober 2021 door Jannes Wiersema

Perioden met zon, maar ook een lokale bui.

Net als afgelopen nacht vallen er ook vanochtend verspreid nog een paar losse buitjes. De zon laat zich ook af en toe zien, afgewisseld met wat dunne wolkenvelden. Vanmiddag is het zo goed als droog, maar vanuit het noorden wordt de bewolking geleidelijk dikker. Vooral in de noordelijke provincies valt later vanmiddag opnieuw wat regen of motregen. De wind is west- tot noordwestelijk, matig tot aan de kust soms vrij krachtig, 3-5 Beaufort, en het kwik stijgt vanmiddag naar 13 tot 15 graden. De wind maakt het voor het gevoel wel iets kouder.

Vanavond en vannacht is het overwegend bewolkt en de (mot)regen breidt zich nog wat verder uit tot over de noordoostelijke helft van het land. Tegen het einde van de nacht wordt het overal weer droog. Met een zwakke tot matige westen- tot zuidwestenwind en vrij veel bewolking wordt het niet kouder dan 8 tot 13 graden.

Morgen bevinden we ons aan de noordflank van een hogedrukgebied dat boven Frankrijk ligt. Met een stevige westen- tot zuidwestenwind, tot 6 Beaufort langs de noordwestkust, worden veel wolkenvelden aangevoerd en daaruit valt af en toe wat lichte regen of motregen. Tussendoor is er soms wat ruimte voor de zon. De zuidelijke provincies profiteren meer van het hogedrukgebied, met daar het drogere weer en ook iets vaker zonneschijn. Het is iets minder fris met maximaal 15 of 16 graden. Dat zijn vrij normale waarden voor half oktober.

Vrijdag trekt in de nacht en ochtend een koufront over het land, waardoor het in de vroege ochtend stevig waait en flink kan doorregenen. Aan de achterzijde van het front breekt al snel de zon weer door en wordt het droog. Met een straffe noordwestelijke wind, die op de Wadden soms hard kan zijn (7 Beaufort), wordt achter het koufront ook weer iets frissere lucht aangevoerd. Warmer dan 13 tot 15 graden wordt het niet.

Komend weekend komt een hogedrukgebied in onze buurt te liggen en neemt de kans op droog weer toe. Wolkenvelden en zonnige perioden wisselen elkaar dan af. Als het ’s nachts opklaart neemt de kans op nachtvorst weer toe. Bij weinig wind wordt het overdag maximaal 14 graden.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn