Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

14 oktober 2021 door Jannes Wiersema

Meeste zon voor het zuiden, elders veel bewolking soms wat motregen.

Vandaag begint de dag met veel wolken en lokaal wat gespetter. De meeste wolken zitten in het noorden van het land en hoe verder zuidelijk je komt hoe dunner de wolken zijn. In de middag wordt het overal wat vriendelijker met dunnere wolken en af en toe zon. Met een straffe en vlagerige zuidwestelijke wind wordt zachte lucht aangevoerd, waardoor het kwik oploopt tot 15 of 16 graden. In het zuiden kan het met wat meer zon zelfs nog wat warmer worden.

Vanavond en de komende nacht zijn er wolkenvelden. In het noorden worden de wolken later dikker en begint het af en toe te regenen. Bij een nog steeds stevige westelijke tot zuidwestelijke wind dalen de temperaturen in het zuiden tot ongeveer 9 graden, in de rest van het land tot 11 of 12 graden.

Morgen trekt in de ochtend een koufront over het land naar het zuiden, waardoor het in de vroege ochtend stevig waait en even flink kan doorregenen. Aan de achterzijde van het front breekt al snel de zon weer door en wordt het droog. Met een afnemende noordwestelijke wind, wordt achter het koufront ook weer iets frissere lucht aangevoerd. Warmer dan 13 tot 15 graden wordt het in de middag dan ook niet.

In het weekend komt een hogedrukgebied in onze buurt te liggen en neemt de kans op droog weer toe. In de nacht naar zaterdag zijn er brede opklaringen en wordt het koud. in het zuidoosten en oosten zou de temperatuur lokaal tot in de buurt van het vriespunt kunnen dalen en aan de grond kan het op veel plaatsen vriezen.

Daarna wisselen wolkenvelden en de zon elkaar af. De kans op zon is zaterdag het grootste en dan vooral in het zuiden van het land. Zondag verandert in die situatie maar weinig. Zaterdag wordt het daarbij 13 of 14 graden, zondag gaan de temperaturen weer iets verder omhoog en dan neemt ook de zuidelijke win geleidelijk toe. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn