Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

15 oktober 2021 door Jannes Wiersema

Eerst regen, daarna flink wat zonneschijn.

Een koufront is afgelopen nacht via het noorden het land ingetrokken, met dikkere bewolking en in het noorden al regen en meer wind.

Vanochtend trekt het koufront van noord naar zuid over het land, waardoor de bewolking vanuit het noorden overal steeds dikker wordt en er van tijd tot tijd wat regen valt. Achter het front begint het in de loop van de ochtend in het noorden ook al snel weer droog te worden en breekt de zon door. Het droge weer en de opklaringen breiden zich begin van de middag snel verder uit naar het zuiden en dan is het een tijdlang vrij zonnig en droog herfstweer. De noordelijke wind is eerst nog stevig, met langs de noordkust soms nog een windkracht 5 of 6, maar neemt in de loop van de dag steeds verder af. Er wordt met die noordelijke wind wel frisse lucht aangevoerd en daarmee wordt het maximaal 13 tot 15 graden.

Vanavond en vannacht zijn er ook nog opklaringen en met weinig wind koelt het ook snel af. Landinwaarts daalt het kwik tot dichtbij het vriespunt, in het zuidoosten en oosten plaatselijk misschien zelfs net onder nul, en aan de grond kan het er op meer plaatsen licht vriezen. Aan de kust is het minder koud, met daar nog zo’n 7 tot 10 graden.

Ook morgenochtend laat de zon zich nog geregeld zien, maar vanuit het noorden trekken al snel wolkenvelden het land in. Daar blijft de zon gedurende de middag af en toe doorheen komen, met name in het zuiden van het land. Het is overwegend droog en met een naar zuid draaiende wind wordt het maximaal 13 a 14 graden.

Zondag komt de temperatuur overdag alweer iets hoger uit, met dan 13 tot 16 graden. Er staat wel weer iets meer wind, vanuit het zuiden tot zuidwesten. Wolkenvelden en wat zon wisselen elkaar af en vooral in de kustregio’s is de bewolking soms net dik genoeg voor een spat regen of motregen.

Maandag verandert er ten opzichte van zondag weinig, maar wordt er weer iets warmere lucht aangevoerd. In het zuiden kan het dan al 17 of lokaal 18 graden worden. Dinsdag trekt een actievere regenzone over het land en wordt het met een zuidelijke wind in het zuiden regionaal 20 graden! Dat geldt ook voor de woensdag, met dan een groot deel van de dag nog droog weer en geregeld zonneschijn. Woensdag tegen de avond volgt opnieuw regen. (weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn