Friday 28 January
Weerman Jannes Wiersema

17 oktober 2021 door Jannes Wiersema

Nog even rustig najaarsweer, verandering op komst.

Op veel plekken is het bewolkt met temperaturen tussen 7 en 11 graden, maar in Limburg zijn er meer opklaringen en liggen de temperaturen een paar graden boven het vriespunt.

Vanochtend is er vrij veel bewolking met een paar opklaringen. De grootste kans op wat zon is voor het zuiden, in het noorden is een lokale bui mogelijk. De zuidwestenwind is in het binnenland zwak, aan de kust matig van kracht.

Vanmiddag is er iets meer ruimte voor de zon, maar wolkenvelden blijven op veel plekken de overhand houden. De zon is in het zuiden vaker te zien dan in het noorden, waar bovendien nog steeds een bui kan vallen. Het wordt maximaal 13 graden in het noorden tot 15 graden in het zuiden. Aan het einde van de middag kan de wind in het noordwestelijk kustgebied aantrekken naar windkracht 5 (vrij krachtig).

Vanavond verschijnen er wat meer opklaringen en blijft het op de meeste plekken droog, al blijft in het noorden een enkele bui mogelijk. Vannacht wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In het zuidoosten kan het tijdens opklaringen afkoelen naar 2 of 3 graden. In het noorden blijft het door meer bewolking zachter met zo’n 8 graden. De wind is zwak uit zuidelijke richtingen.

Morgen wordt een hele aardige dag. Er zijn veel sluierwolken aanwezig, maar daar schijnt de zon over het algemeen goed doorheen. Het blijft overal droog en de zuidoostenwind is zwak tot matig van kracht. De temperatuur komt uit op een vrij zachte 15 graden in het noorden tot 17 graden in het zuiden.

Dinsdag trekt een warmtefront vanuit het zuidwesten over het land. Gedurende de ochtend en de eerste helft van de middag valt van tijd tot tijd wat lichte regen. In de loop van de middag wordt het vanuit het zuidwesten droog. Er is de hele dag veel bewolking en de zuidwestenwind neemt in kracht toe. In het binnenland waait het matig en aan de kust vrij krachtig. Daarmee wordt erg zachte lucht aangevoerd en de temperaturen komen uit op maximaal 17 tot 19 graden. In het zuiden is lokaal een (afgeronde) 20 graden niet uitgesloten.

Woensdag wordt een herfstachtige dag, ondanks de hoge temperaturen van 17 tot 19, misschien zelfs 20 graden. De zuidwestenwind neemt namelijk nog wat verder in kracht toe en er vallen regelmatig wat buien. De zon is bovendien nauwelijks te zien.

In de nacht naar donderdag vallen er talrijke buien en kunnen er aan de kust zware windstoten voorkomen. De wind draait daarbij van zuidwest naar noordwest en dat is te merken aan de temperatuur. Het wordt overdag nog maar zo’n 14 graden en door de stevige wind voelt het nog wat frisser aan. Bovendien vallen ook overdag regelmatig buien en de zon is niet of nauwelijks te zien.

De dagen daarna blijft het wisselvallig en vrij fris weer met temperaturen tussen 11 en 15 graden. Doordat een hogedrukgebied dichterbij komt neemt de wind waarschijnlijk wel wat in kracht af en is er af en toe ook ruimte voor de zon.(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn