Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

18 oktober 2021 door Jannes Wiersema

Vandaag nog droog met regelmatig zon.

Vanochtend begint de dag met veel sluierwolken. Soms is de hoge bewolking net dik genoeg om de zon even te hinderen, maar op de meeste plekken zal regelmatig een (waterig) zonnetje te zien zijn. Het blijft overal droog en de zuidelijke tot zuidoostelijke wind is zwak tot matig van kracht.

Vanmiddag verandert niet veel en blijft er een combinatie van sluierwolken en zonneschijn. Het blijft overal droog. Met 14 graden in het noorden tot 17 graden in het zuidoosten is het wat zachter dan afgelopen weekend.

Vanavond bereikt dikkere bewolking vanuit het zuidwesten ons land. In de tweede helft van de avond en vannacht regent het van tijd tot tijd. De zuidenwind blijft zwak tot matig waaien. Door de aanwezigheid van de wind en bewolking koelt het niet verder af dan 10 graden in het noordoosten tot 14 graden in het zuidwesten.

Morgen begint de dag overwegend bewolkt met mogelijk nog wat lichte regen. In de loop van de ochtend trekt de meeste neerslag weg naar Duitsland. Daarbij kan het vooral in het zuidoosten soms even wat harder regenen. Halverwege de middag is het vanuit het zuidwesten op de meeste plaatsen droog en komt de zon hier en daar nog even tevoorschijn. De zuidwestenwind neemt in kracht toe en waait matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig (windkracht 6). Met maximaal 16 tot lokaal 19 graden in het zuiden is het behoorlijk zacht.

Woensdag volgt nog een zachte dag met temperaturen tussen 17 tot 19 graden. Een afgeronde 20 graden in het zuiden is niet uitgesloten. Wel is het wisselvallig met gedurende de hele dag kans op buien en de zon is nauwelijks te zien. De zuidwestenwind waait bovendien stevig door met in het binnenland een windkracht 4 à 5 en aan de kust kan het mogelijk hard waaien (windkracht 7) met windstoten tot 75 km/h.

Donderdag begint erg onstuimig. In de tweede helft van de nacht en in de ochtend kan het aan de kust mogelijk stormachtig waaien (windkracht 8) met zware windstoten. Ook in het binnenland is het allesbehalve rustig. In de nacht, maar ook overdag vallen talrijke buien met onweer en in totaal kan 10 tot 20 mm aan regen vallen, misschien nog wat meer. In het zuidoosten lijkt het wat droger te blijven. De zon is nauwelijks te zien en het is met 12 tot 14 graden beduidend frisser dan op woensdag.

Vrijdag en in het weekend hebben we te maken met vrij lage temperaturen van 10 tot 14 graden. Op vrijdag vallen er waarschijnlijk nog behoorlijk wat buien, misschien zelfs een keer met korrelhagel. Het weekend lijkt iets droger en rustiger te verlopen. De zon kan af en toe tevoorschijn komen, maar er blijven ook vrij veel wolken aanwezig.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn