Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

20 oktober 2021 door Jannes Wiersema

Onstuimig en zacht herfstweer.

Vandaag trekt eerst een gebied et regen en vanaf vanavond enkele buien met kans op onweer en windstoten over het land, met 17 tot 19 graden is het zeer zacht. Morgen en vrijdag waait een gure (noord)westenwind en kunnen buien met hagel gepaard gaan. Morgen is het in de kustgebieden stormachtig en kunnen in het hele land zware windstoten optreden. De temperatuur keldert dan tot een graad of 11. Het weekend ziet er droger en rustiger uit.

Vanochtend schijnt vroeg in de ochtend misschien in het oosten nog eventjes de zon. Vanuit het westen neemt de bewolking toe en trekt een gebied met af en toe regen het land binnen. Vooral het noordwesten maakt daarbij al kans op een klap onweer. Er waait een stevige zuidwestenwind en met een graad of 17 is het zeer zacht.

Vanmiddag loopt de temperatuur nog een beetje op naar 17 tot 19 graden. Wolkenvelden en wat zon wisselen elkaar af en verspreid over het land komt een enkele bui voor, lokaal met onweer. Het blijft stevig doorwaaien, met aan de kust een harde tot tijdens buien mogelijk stormachtige zuidwestenwind, 7-8 Beaufort, en zware windstoten rond 80 kilometer per uur. In het binnenland is de wind matig tot vrij krachtig, 3 tot 5 Beaufort, ook daar kunnen flinke windtoten voorkomen tijdens buien.

Vanavond wordt het eventjes wat rustiger en met een graad of 15 is het zacht. Er trekken nog steeds enkele buien over het land, mogelijk met onweer. Vannacht gaat het harder regenen, trekt de wind weer aan en kan het aan zee stormachtig waaien, windkracht 8. Tijdens buien kan de wind zelfs eventjes stormkracht bereiken, windkracht 9. Vooral in de zuidelijke helft van het land komen zware windstoten voor rond 80 km/u. Aan zee zijn zeer zware windstoten mogelijk met uitschieters van ruim 100 km/u. De temperatuur zakt steeds verder en ligt aan het eind van de nacht rond een graad of 10.

Morgen trekt het gebied met actieve buien in de ochtend over het land naar het oosten weg. In het westen en noorden kan over de hele dag 20-30 mm vallen. In de loop van de ochtend breekt vanuit het westen op steeds meer plaatsen de zon even door. Het is zeer onstuimig, met aan zee een stormachtige wind, windkracht 8. Tijdens buien kan de wind in het Waddengebied eventjes stormkracht bereiken, windkracht 9. Vooral in het noordwesten kunnen zeer zware windstoten voorkomen van ruim 100 km/u. In het binnenland is de westenwind (vrij) krachtig tot krachtig, met zware windstoten tot zo’n 80 km/u.

In de middag wordt het vooral landinwaarts rustiger, maar tijdens buien kan de wind nog steeds flink uithalen. Aan zee wordt de wind hard, windkracht 7, maar af en toe waait het nog steeds stormachtig met een windkracht 8 en komen zware windstoten voor. De zon laat zich regelmatig zien, maar in de noordelijke helft van het land komen ook buien vanaf de Noordzee het land op trekken. Daarbij is kans op hagel. In het zuiden blijft het zo goed als droog. Het wordt niet warmer dan 10 tot 13 graden. Gevoelsmatig is het nog een stuk frisser.

Vrijdag hebben we een frisse start met in het binnenland regionaal 5 graden op de thermometer. Overdag is er af en toe zon afgewisseld door wolkenvelden en vooral de noordelijke helft van het land krijgt te maken met buien. Daarbij is kans op hagel en een klap onweer. In het zuiden blijft het bij een enkele bui en is de zon wat vaker te zien. Er waait opnieuw een stevige noordwestenwind, al is het wel iets minder onstuimig dan op donderdag. Het wordt 10 tot 13 graden.

Het weekend lijkt droger en rustiger te verlopen. De zon kan af en toe tevoorschijn komen, maar er blijven ook vrij veel wolken aanwezig. De temperatuur stijgt naar 12 tot 14 graden.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn