Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

23 oktober 2021 door Jannes Wiersema

Rustig weekend, met vooral zondag veel zon.

Dit weekend beïnvloed een hogedrukgebied ons weer en dat resulteert in een tweetal meest droge en rustige dagen.

Vandaag trekken er flink wat wolkenvelden over het land en vooral in het westen is het wolkendek soms net dik genoeg voor een buitje. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog. Vooral vanmiddag is er soms ook ruimte voor de zon, met name in het zuiden en oosten van het land. De wind draait naar het zuidwesten tot zuiden, is zwak tot matig, 2 tot 4 Bft, en daarmee komt de middagtemperatuur weer iets hoger uit, tussen 12 en 14 graden.

Vanavond en vannacht klaart het vanuit het zuiden steeds verder op, alleen in het noorden hangt nog wat meer bewolking. Het is droog en met een zwakke tot aan zee hooguit matige naar zuidoost gedraaide wind koelt het flink af; in het binnenland tot 3 a 4 graden, met daar ook vorst aan de grond, en in de kustprovincies tot een graad of 6.

Morgen trekt ook de bewolking in het noorden snel weg en laat de zon zich in het hele land volop zien. Later in de middag trekken er vanuit het westen weer wat velden met dunne sluierbewolking het land in, maar daar komt de zon nog prima doorheen. Het blijft droog en net als vandaag wordt het 12 tot 14 graden, in het zuiden lokaal 15 graden.

Na het weekend neemt de wisselvalligheid maandag weer even toe, met een paar buien maar ook af en toe zon. Vanaf dinsdag lijkt het weer een aantal dagen droog te blijven met een afwisseling van wolken en zon. Een toenemende zuidelijke wind voert dan zachtere lucht aan. De maximumtemperaturen komen nog iets hoger uit, met gemiddeld een graad of 16, en ook in de nachten blijven de temperaturen wat hoger. In de tweede helft van de week zou het lokaal zelfs 18 graden kunnen worden.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn