Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

24 oktober 2021 door Jannes Wiersema

Zonnige herfstdag.

Het belooft een schitterende zondag te worden met volop zon en de temperatuur stijgt naar 14 graden. Omdat er weinig wind staat is het aangenaam. Morgen volgen enkele buien, maar vanaf dinsdag knapt het weer op. Vooral later in de week breekt de zon weer goed door en gaat de temperatuur omhoog.

Vanochtend begint de dag fris met lokaal wat nevel of mist, maar al snel schijnt de zon overal volop. Met een matige, in het Waddengebied vrij krachtige zuidoostenwind wordt het loop van de ochtend snel warmer. Het blijft overal droog.

Vanmiddag is het prachtig herfstweer. Op veel plaatsen is het zonnig, al kunnen er vooral in het westen soms wat sluierwolken voorkomen. De temperatuur loopt op naar 12 graden in het noorden tot lokaal 15 graden in het zuiden. Dat zijn vrij normale temperaturen voor eind oktober.

Vanavond blijft het overwegend helder en daalt de temperatuur snel. Vannacht trekt er vanuit het westen langzaam bewolking binnen, maar in het oosten blijft het nog lange tijd helder. Aan het einde van de nacht kan er in de kustgebieden een bui vallen. Aan zee wordt het niet kouder dan 9 graden, in het oosten kan het nog afkoelen tot 2 of 3 graden met kans op vorst aan de grond. De zuidenwind is boven land zwak tot matig van kracht, aan zee soms vrij krachtig.

Morgen trekken in de ochtend enkele buien over het land. In de middag wordt het in het binnenland overwegend droog, maar vooral in de kustgebieden vallen nog steeds een paar buien. Af en toe kan de zon even doorbreken, maar de bewolking overheerst. Met een matige tot aan zee vrij krachtige zuidwestenwind loopt de temperatuur op naar 13 tot 15 graden.

Op dinsdag is een enkel licht buitje niet uitgesloten, maar veel stelt het niet voor. Vooral in de middag is regelmatig ruimte voor de zon. Het wordt maximaal zo’n 14 graden.

De dagen daarna vrij rustig herfstweer en blijft het zo goed als droog. Op woensdag is er wat meer bewolking, maar op donderdag en vrijdag schijnt de zon flink. In de vroege ochtend kan het vooral in het binnenland soms fris zijn, overdag is het met zo’n 15 graden wat aan de zachte kant.

In het weekend nemen de neerslagkansen toe en komt er mogelijk meer wind te staan. De temperaturen lijken dan wel nog wat verder omhoog te gaan naar 15 tot 17 graden.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn