Sunday 28 November
Weerman Jannes Wiersema

25 oktober 2021 door Jannes Wiersema

Van tijd tot tijd een bui

Vanuit het westen komt een storing dichterbij en de week begint dan ook met een paar buien. Vanaf morgen knapt het echter weer geleidelijk op. Vooral later in de week breekt de zon weer goed door en dan gaat de temperatuur ook omhoog, vrijdag wordt het een graad of 17 a 18.

Vanochtend is het overwegend bewolkt en plaatselijk wat regen. Langs de oostgrens, vooral in Limburg, is het nog droog en schijnt de zon lokaal nog even. Tegen het eind van de ochtend klaart het vanuit het westen iets op. Er staat een meest matige wind uit zuidelijke richting.

Vanmiddag valt er ook nog van tijd tot tijd een bui, eerst vooral in het binnenland, al wordt het daar in de loop van de middag droger. In Limburg blijft het op een spatje na droog. In de kustgebieden neemt de kans op buien tegen het eind van de middag en in de avond juist weer toe en daar is kans op een klap onweer. Tussendoor laat de zon zich soms zien. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 13 graden in het noordoosten tot lokaal 15 graden in het zuidwesten. Er waait een matige zuidelijke tot zuidwestelijke wind.

Vanavond is het meest bewolkt en komen een paar buien voor, de meeste in de kustgebieden. In de nacht zijn er opklaringen, maar nog altijd trekken een paar buien over vooral het westen van het land. Het koelt af tot een graad of 9.

Morgen kan nog een enkele bui over het land trekken, maar de meeste verlaten Nederland spoedig. De grootste kans daarop is voor het noorden van het land. Verder wisselen af en toe een beetje zon en uitgestrekte wolkenvelden elkaar af. Het wordt maximaal zo’n 14 graden. Er staat een matige wind, in het noordelijk kustgebied trekt deze aan tot vrij krachtig, 5 beaufort uit het zuidwesten.

Woensdag laat de zon zich iets vaker zien dan op dinsdag, vooral in het zuiden van het land, maar nog steeds komt er regelmatig bewolking voor. Het blijft wel droog en er staat een stevige zuidwestelijke wind: matig boven land (3-4 beaufort), maar vrij krachtig tot hard aan de kust, 5-7 beaufort. Het kwik loopt op naar 14 graden in het noorden tot op flink wat plaatsen 17 graden in het zuiden.

Donderdag lijkt de zonnigste dag van de week te worden. Daarbij komt op het kwik op vergelijkbare hoogte uit als op de woensdag. Daarbij waait een stevige zuidelijke wind.

De vrijdag verloopt ook zacht en aanvankelijk zonnig, maar de wind trekt aan tegen het eind van de dag van de dag neemt de kans op bewolking en neerslag toe. Met maximaal 18 graden is het de warmste dag van de week.

In het weekend wordt het wisselvalliger, nemen de neerslagkansen toe en komt er mogelijk meer wind te staan. De temperaturen blijven dan wat boven de normaal voor de tijd van het jaar met 14-16 graden.(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn