Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

29 oktober 2021 door Jannes Wiersema

Mooie vrijdag, wisselvallig weekend.

Vanochtend is het rustig herfstweer met flink wat ruimte voor de zon. Vanuit het westen komt wel langzaam een storing dichterbij. Daardoor trekken geleidelijk steeds meer velden met hoge sluierbewolking over het land, maar de zon schijnt daar eerst nog doorheen en het blijft tot de avond bijna overal droog.

Er waait daarbij net als voorgaande dagen wel een stevige zuidenwind, die zachte lucht aanvoert. In een groot deel van het land wordt het 17 of 18 graden. Langs de oostgrens zou het zelfs afgerond 19 graden kunnen worden. Op de Wadden blijft de temperatuur een beetje achter met een graad of 15. In de loop van de middag wordt de bewolking vanuit het westen dikker en valt in het zuidwesten een eerste buitje.

Vanavond en vannacht valt op meerdere plaatsen een bui. Het wordt in het hele land niet veel kouder dan een graad of 11.

Zaterdagochtend is die regen het land alweer uit. De dag begint droog, maar wel bewolkt. Nieuwe buien volgen in de middag, vooral in de oostelijke helft van het land. In het westen kan de zon nog eventjes doorbreken. Met nog altijd een zuidelijke wind is het ook zaterdag niet koud, met 14 tot 16 graden. In de avond en nacht kan juist langs de westkust een bui vallen.

Zondag is er veel bewolking en met name in het westen van het land valt wat regen. Tegen de avond volgt vanuit het westen een gebied met actievere regen, en kan het in het hele land even stevig plenzen. Ondanks het ontbreken van zonneschijn kan het 14 tot lokaal 18 graden worden en daarmee blijft het opvallend zacht.

Achter deze regenstoring dringt veel koudere lucht door tot onze omgeving, en komen de temperaturen na het weekend niet veel hoger meer dan een graad of 11 a 12. Ook de nachten worden dan weer gevoelig frisser.

Op maandag valt vooral in het het westen een bui, in het oosten is het nog overwegend droog en laat de zon zich af en toe zien. Ook de rest van de week ziet er flink wisselvalig uit, met name in het westen en noorden is het bij tijden nat, al breekt de zon ook af en toe nog wel door. De wind draait naar het westen en kan af en toe behoorlijk stevig zijn.(weer.nl)

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn