Sunday 28 November
Weerman Jannes Wiersema

01 november 2021 door Jannes Wiersema

Binnenland zon en kust buien bij veel lagere temperaturen.

Vanmorgen is er behoorlijk wat zon, vooral in het binnenland. In de kustregio’s komt meer bewolking voor. Boven land trekt de matige wind aan tot vrij krachtig uit zuid tot zuidwest en in de kustgebieden staat een krachtige tot harde wind (6 a 7 beaufort). Op een enkel buitje langs de kust na is het droog.

Vanmiddag is er wat meer bewolking, maar de buien blijven waarschijnlijk beperkt tot de kustregio’s. Heel lokaal komt bij zo’n bui een klap onweer voor. De temperatuur valt in vergelijking met het weekend een stuk lager uit. Het wordt maximaal 12 of 13, lokaal 14 graden. Het waait daarbij ook nog eens flink. De zuiden – tot zuidwestenwind is boven land vrij krachtig, in de kustgebieden krachtig tot hard (windkracht 6 à 7) en in het uiterste noordwesten en op de Wadden kan de wind mogelijk tippen aan stormachtig, 8 Bft. Tegen het eind van de middag neemt de wind geleidelijk wat af en neemt de kans op een bui landinwaarts ook wat toe.

Vanavond neemt de wind verder af en komt er een enkele bui voor. Komende nacht zijn er aanvankelijk opklaringen, al blijft aan de kust de kans op een bui bestaan. De wind gaat geleidelijk wat liggen. De temperatuur daalt in het binnenland tot 4 of 5 graden.

Morgen is een overwegend grijze herfstdag met gedurende de hele dag, maar vooral in de middag kans op enkele buien. De meeste kans op neerslag is voor het westen en zuiden, de meeste kans op zon voor het noordoosten. De temperatuur blijft steken op 10 of 11 graden. De zuidenwind neemt wel duidelijk in kracht af.

Woensdag vallen voornamelijk in het westen en noorden van het land een paar buien. De zon is tussen de buien door af en toe te zien. De westen- tot zuidwestenwind is zwak tot matig van kracht en de maximumtemperatuur ligt opnieuw rond een graad of 11.

De dagen daarna is de grootste kans op een paar buien telkens voor het noorden en westen, in het binnenland blijft het meest droog. Tussen de buien door schijnt de zon af en tegen het eind van de week neemt vooral in het zuiden de kans op zon toe. De wind houdt zich vrij rustig. Overdag wordt het tussen 10 en 12 graden, in de nacht en vroege ochtend kan het tijdens opklaringen tot vorst aan de grond komen.(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn