Friday 28 January
Weerman Jannes Wiersema

03 november 2021 door Jannes Wiersema

Nu en dan zon, aan zee ook een bui.

Het is deze week typisch novemberweer. Komende nachten kan het tijdens opklaringen lokaal licht vriezen en is er kans op mist. Overdag schijnt de zon regelmatig, maar de kustgebieden houden kans op enkele buien, soms met onweer.

Vandaag start op veel plaatsen in het midden en zuiden met hardnekkige mist en laaghangende bewolking. De mist verdwijnt maar langzaam.

Later in de ochtend breekt de zon soms even door, maar er blijven uitgestrekte wolkenvelden voorkomen. In de kustgebieden is er de hele dag kans op een bui met onweer en hagel. In de rest van het land blijft het droog. Alleen in het zuiden van Limburg kan uit de bewolking in de loop van de middag weer een beetje regen vallen

Aan zee waait een matige westelijke tot noordwestelijke wind, terwijl er in het binnenland weinig wind staat. Het wordt 7 graden onder de bewolking tot plaatselijk 11 graden op de westelijke stranden.

Vanavond en de komende nacht zijn er opklaringen, maar er ontstaan ook weer mist en laaghangende bewolking. Daardoor lijkt het ook iets minder koud dan de voorgaande nacht te worden. Alleen op plaatsen waar het wat langer opklaart, kan de temperatuur nog even tot in de buurt van het vriespunt dalen en is er aan de grond kans op enkele graden vorst. Op andere plaatsen blijft het kwik enkele graden boven nul.

Morgen verandert weinig. Na een frisse start met hier en daar mist, is er een mix van zon en wolkenvelden. Vooral in het oosten is bewolking hardnekkig en daar wordt het hooguit 7 of 8 graden. In de kustgebieden wordt het een graad of 12, maar daar is wel kans op enkele stevige buien met onweer en hagel. Tussen de buien door komt daar ook de zon af en toe tevoorschijn. Aan zee waait een frisse noordelijke bries, in het binnenland is het kalm.

Vrijdag trekken vrij veel wolkenvelden over het land, maar zien we de zon ook af en toe doorbreken. Vooral in de noordelijke helft van het land kan uit de bewolking een beetje regen vallen, in het zuiden is het vaak droog. De temperatuur ligt tussen 9 en 12 graden.

Het weekend verloopt dankzij invloed van een hogedrukgebied rustig. Wolkenvelden en wat zon wisselen elkaar af en lokaal valt wat lichte regen, voornamelijk op zondag. Overdag wordt het een graad of 12. In de nachten lopen de temperaturen weer op. In de nacht naar zaterdag wordt het niet kouder dan 6 tot 9 graden, in de nacht naar zondag komt de temperatuur in een deel van het land niet beneden 10 graden uit.(weer.nl)

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn