Sunday 28 November
Weerman Jannes Wiersema

05 november 2021 door Jannes Wiersema

Zo goed als droog en geregeld zon,

Vooral landinwaarts begint de dag vandaag koud, met regionaal wat nevel en temperaturen dichtbij of zelfs net iets onder het vriespunt. In de kustregio’s staat meer wind en is het met een graad of 5 iets minder koud. In het zuidwesten van het land valt vanochtend een lokale bui, maar verder is het zo goed als droog, met een mix van wolkenvelden en soms wat zon.

Vanmiddag laat de zon zich wat vaker zien, al trekken er vanuit het noorden geleidelijk wat dikkere wolken het land in. In het noordelijk kustgebied is die bewolking soms net dik genoeg voor wat lichte regen of motregen. Er waait een zwakke tot matige westelijke wind en de middagtemperaturen stijgen tot rond 12 graden.

Ook gedurende de avond en in de nacht naar vrijdag blijft vooral het noorden gevoelig voor een bui. De rest van het land houdt het droog en vooral in het zuidoosten komen ook wat opklaringen voor. In die opklaringen koelt het af tot een graad of 4, aan de kust wordt het met een aantrekkende westelijke tot zuidwestelijke wind een graad of 9.

Morgen trekken er vrij veel wolkenvelden over het land en vooral in het noorden valt wederom een spat regen. Het merendeel van het land houdt het echter droog en als de zon zich even laat zien, is dat vooral in het zuiden. De middagtemperatuur stijgt naar 11 tot 13 graden en met een stevige zuidwestenwind, aan de kust soms windkracht 6, voelt het vrij killetjes aan.

In de nacht naar zondag trekt de westelijke wind verder aan, met aan de kust soms windkracht 7. Vanuit het westen gaat het later regenen en het koelt nauwelijks af, naar 9 tot 12 graden.

Zondagochtend trekt de regen van west naar oost over het land en daarachter wordt het als eerste langs de westkust weer droog en breekt de zon af en toe door. In de loop van de middag wordt het op steeds meer plaatsen droog, met soms wat zon. Er waait een matige tot aan de kust soms harde westelijke wind, 4 tot 7 Beaufort, en de middagtemperatuur stijgt net als morgen naar 11 tot 13 graden. Tegen de avond valt vooral in het noorden weer een bui.

Na het weekend is het een paar dagen relatief rustig, met een mix van wolkenvelden en wat zon. Het noorden is gevoelig voor een bui en de rest van het land houdt het zo goed als droog. De wind is niet meer zo aanwezig en qua temperatuur verandert er weinig. Vanaf woensdag valt op meer plaatsen weer een bui.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn