Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

08 november 2021 door Jannes Wiersema

Rustige werkweek voor de boeg met wolken, zon en soms een bui.

Op de meeste plaatsen is het droog, al is een enkel licht buitje niet uitgesloten. Naast wolkenvelden zijn er ook (brede) opklaringen. De westenwind neemt in kracht af en waait boven land zwak tot matig, aan de kust nog (vrij) krachtig. Het koelt af naar 3 of 4 graden in het zuidoosten en 10 graden aan zee.

Vanochtend trekken er vanuit het noordwesten wat lichte buitjes het land binnen, maar veel stelt het niet voor. Naast wolkenvelden is ook af en toe ruimte voor de zon. De west- tot noordwestenwind waait matig, aan zee mogelijk vrij krachtig.

Vanmiddag blijven wolkenvelden en perioden met wat zon elkaar afwisselen. Nog steeds vallen er een paar lichte buitjes. Het wordt maximaal 11 of 12 graden en dat zijn vrij normale temperaturen voor de tijd van het jaar.

Vanavond en vannacht wordt het droog en wordt het op veel plaatsen helder. Lokaal ontstaat mist en met een overwegend zwakke zuidenwind kan het flink afkoelen. In het zuidoosten kan de temperatuur lokaal uitkomen rond het vriespunt, elders koelt het af naar 2 tot 5 graden. Aan de grond kan het op meerdere plaatsen licht vriezen.

Morgen blijft het op de meeste plaatsen droog. Vooral in de zuidoostelijke helft van het land schijnt de zon vaak, in het westen en noorden is er meer bewolking. De zuid- tot zuidwestenwind is zwak tot matig van kracht. De temperatuur loopt na een frisse start op naar maximaal 10 tot 12 graden.

Woensdag begint de dag vooral in het binnenland opnieuw fris met kans op grondvorst. Overdag is er een duidelijke tweedeling tussen het noordwesten en het zuidoosten. In het noordwesten is er de hele dag veel bewolking en neemt al snel de kans op regen toe. In het zuidoosten blijft het in ieder geval tot de avond droog en is er naast wolken ook ruimte voor de zon. Het wordt overdag 9 tot 12 graden.

De dagen daarna verandert er niet veel. Het blijft vrij rustig novemberweer met wolkenvelden, soms wat ruimte voor de zon en kans op een bui. Ook de temperatuur blijft op zo’n 11 graden liggen.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn