Friday 12 July
Weerman Jannes Wiersema

09 november 2021 door Jannes Wiersema

Zuiden de meeste zon,elders af en toe zon.

Vandaag zien we een tweedeling in het land. In de westelijke helft van het land is het grijs, met soms ook een drup regen, in de oostelijke helft is het droog met, na het optrekken van de mist, flink wat ruimte voor de zon. De zuid- tot zuidwestenwind is zwak tot matig van kracht. De temperatuur loopt na een frisse start op naar maximaal 10 tot 12 graden.

In de avond en in de nacht n komen de meeste opklaringen opnieuw in het zuidoosten van het land voor. Daar kunnen de temperaturen net als in de komende nacht plaatselijk tot in de buurt van het vriespunt dalen, met een kans op grondvorst. Lokaal komt ook wat mist voor. In de rest van het land drijven wat vaker wolkenvelden over en blijven de temperaturen in het algemeen wat hoger.

Morgen overdag is er wederom een duidelijke tweedeling tussen het noordwesten en het zuidoosten. In het noordwesten is er de hele dag veel bewolking en neemt al snel de kans op een spatje regen toe. In het zuidoosten blijft het in ieder geval tot de avond droog en is er naast wolken ook ruimte voor de zon. Het wordt overdag 9 tot 12 graden.

Na morgen verandert in eerste instantie niet veel. Het blijft vrij rustig novemberweer met wolkenvelden, soms wat ruimte voor de zon en kans op een bui. Vrijdagavond trekt een lagedrukgebied van west naar oost over onze omgeving en is er meer wind en valt af en toe regen. Daarna lijkt het tijdelijk iets kouder te gaan worden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn