Sunday 28 November
Weerman Jannes Wiersema

12 november 2021 door Jannes Wiersema

Wolkenvelden, maar ook af en toe zon.

Er trekken vandaag wolkenvelden over het land, maar tussendoor zijn er ook opklaringen en dat betekent dat de zon zich af en toe ook laat zien. De dikste wolken hangen in het noorden en vooral daar kan gedurende de dag soms een drup regen vallen, maar verder is het droog. Met een meest matige zuiden- tot zuidoostenwind wordt het 8 tot 12 graden. Later in de middag komt vanuit het westen een lagedrukgebied dichterbij en dan neemt de dikkere bewolking vanuit het noordwesten toe. Pas tegen de avond vallen in het noordwesten de eerste druppen regen.

Vanavond en vannacht breidt de regen zich verder uit richting het oosten en ook steekt er tijdelijk wat meer wind op. In de kustregio’s kan even een windkracht 5 of 6 komen te staan, in het binnenland is de wind minder aanwezig. Het wordt niet kouder dan 6 tot 11 graden. Morgen trekt het lagedrukgebied over ons land. Vooral in de ochtend staat er dan nog aardig wat wind, aan zee soms windkracht 6 vanuit meer westelijke richtingen, en er valt af en toe regen. In de tweede ochtendhelft wordt het vanuit het westen alweer droger en kan de zon nog even doorbreken. Het is een relatief zachte dag met in het hele land 12 of 13 graden.

Zondag valt nog een zeer lokale bui, maar verloopt verder zo goed als droog. Er is veel bewolking, maar soms ook een gaatje voor de zon. Met een naar oost draaiende wind wordt het iets frisser met maximaal een graad of 11.

Maandag en dinsdag daalt het kwik nog een graadje, maar echt koud wordt het toch niet. Ook grootschalige vorst zit er niet in. Daarbij blijft de bewolking overheersen, maar het lijkt opnieuw nagenoeg droog te blijven en de zon schijnt soms even.

Vanaf woensdag wordt het weer iets wisselvalliger. De wind zoekt de zuidwesthoek weer op, trekt wat aan, en het gaat wat vaker regenen. De temperaturen blijven daarbij met een graad of 10 a 11 vrij gemiddeld voor deze fase van november.

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn