Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

16 november 2021 door Jannes Wiersema

Opnieuw een grijze dag.

Vanochtend is het niet al te koud, vanwege het wolkendek dat nog altijd aanwezig is. De laagste minima liggen tussen 4 en 6 graden.

Vandaag overdag komen daar maar een paar graadjes bij, het wordt 6 tot 8 graden maximaal. Op veruit de meeste plaatsen is het bewolkt en nog steeds kan plaatselijk wat lichte motregen vallen, maar de hoeveelheden blijven klein. Mogelijk komt er lokaal nog even een gaatje voor de zon. Wind is er nauwelijks, en de richting wordt wat variabel. In de late avond komt een front steeds dichterbij, de wind draait en de kans op wat regen neemt toe.

In de nacht naar woensdag valt van tijd tot tijd wat regen. De wind draait naar het westen en trekt aan naar matig boven land tot (vrij) krachtig langs de kust, op de Wadden mogelijk tippend aan krachtig. Woensdagochtend valt nog wat regen, maar wolken en regen trekken vrij snel naar Het zuidoosten weg. Vooral in de middag laat de zon zich soms zien en is het op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur komt op 11 a 12 graden uit.

Ook donderdag waait het, vooral in het noorden, stevig. Daar is het bewolkt en kan een spatje motregen vallen. Vooral in het midden en zuiden is het droog, en in het zuiden komt de zon nog af en toe door de wolken heen. De temperatuur ligt rond een graad of 12.

Vrijdag lijkt de dag op de meeste plekken droog te verlopen. De zon laat zich vrijdag voornamelijk in de (noordelijke) kustgebieden weer wat vaker zien. Het wordt de zachtste dag van de week met maxima van 12-14 graden.

In het weekend wordt het wisselvalliger, en vooral zondag gaat de temperatuur wat naar beneden.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn