Tuesday 23 July
Weerman Jannes Wiersema

22 november 2021 door Jannes Wiersema

Vandaag veel ruimte voor de zon.

Vanochtend begint de dag op veel plaatsen zonnig. Alleen in delen Limburg is er duidelijk meer bewolking. Het blijft overal droog en de noordenwind is meestal matig van kracht.

Ook vanmiddag schijnt op veel plaatsen de zon, al krijgt het noorden wel te maken met wat meer wolkenvelden. De temperatuur loopt op naar maximaal 6 graden in Zuid-Limburg tot 10 graden op de Wadden en op de weststranden.

Vanavond trekt vanuit het noorden meer bewolking het land binnen, met daar kans op wat lichte (mot)regen. Elders is het aanvankelijk nog helder.

Vannacht schuift de bewolking steeds verder naar het zuiden. In het noorden, waar het de hele nacht bewolkt is met kans op wat lichte regen, daalt het kwik niet verder dan tot tussen 4 en 7 graden. In het midden kan de temperatuur nog dalen tot rond het vriespunt, voordat ook daar de bewolking arriveert. In het zuiden gaat het op grote schaal licht vriezen, lokaal mogelijk tot -3 of -4 graden. Er staat maar weinig wind.

Morgen is er duidelijk meer bewolking aanwezig dan vandaag. Lokaal komt de zon er wel even door, maar wolkenvelden overheersen. Het blijft op de meeste plekken droog, al kan er af en toe een spatje vallen. Met niet al te veel wind loopt de temperatuur op naar 6 graden in het zuidoosten tot 11 graden in de kustgebieden.

Woensdag komen vrij veel wolkenvelden voor, al is er zo nu en dan ook ruimte voor de zon. Het blijft op de meeste plekken droog en de temperatuur komt uit op maximaal 7 tot 10 graden.

De dagen daarna zorgt een noordwestenwind voor de aanvoer van frisse lucht. Wolkenvelden, een paar zonnige momenten en enkele buien wisselen elkaar af. Vooral volgend weekend zouden de buien gepaard kunnen gaan met korrelhagel en mogelijk zelfs wat natte sneeuw. De temperatuur daalt iedere dag wat verder en in het weekend ligt de temperatuur waarschijnlijk rond 5 graden overdag. Zeker als de wind dan wat toeneemt kan het wel eens als guur herfstweer aanvoelen.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn