Wednesday 24 July
Weerman Jannes Wiersema

23 november 2021 door Jannes Wiersema

Koude start in het zuidoosten.

Vooral in het zuidoosten en deels oosten van het land begint de dag vandaag koud met lichte vorst, maar zodra de bewolking vanuit het noordwesten ook daar arriveert, loopt het kwik ook daar geleidelijk op. De bewolking is soms net dik genoeg voor een drup motregen, maar veel valt er niet. In de loop van de ochtend trekt de (mot)regen via het zuiden het land uit en wordt het tijdelijk droog met soms een gaatje voor de zon. Later vanmiddag neemt vanuit het noordwesten de bewolking weer toe en kan opnieuw een plaatselijke bui vallen. Er waait een zwakke tot matige westen- tot later noordenwind en het wordt maximaal 6 graden in Limburg tot 11 graden direct aan zee.

Vanavond en vannacht is het bewolkt en regionaal wordt het wat nevelig. Her en der kan een drup motregen vallen, maar de meeste plekken houden het droog. De wind draait naar het zuidwesten en de minimumtemperatuur komt uit tussen 4 en 8 graden.

Morgen wordt een grijze herfstdag, met veel bewolking, wat nevel en soms een beetje gemiezer. De wind draait van het zuidwesten naar het zuiden en is zwak tot matig van kracht, 2 tot 4 Beaufort. De middagtemperatuur komt iets lager uit dan vandaag, met op veel plaatsen 6 tot 8 graden en alleen direct aan zee plaatselijk nog een graad of 10.

Donderdag passeert in de ochtend een koufront en valt enige tijd wat regen. In de middag wordt het zo goed als droog en is er soms ook weer een gaatje voor de zon. Vooral aan de kust kan nog een bui vallen en de middagtemperatuur stijgt naar 5 tot 10 graden. In de nacht koelt het tijdens opklaringen af tot rond het vriespunt.

Vrijdag wordt de wind zuidelijk en trekt dan ook iets aan, met aan de kust windkracht 5, soms tippend aan 6. Het is tamelijk bewolkt en er valt soms wat regen, het meeste pas tegen de avond in het westen van het land. Het wordt nog kouder, met nog maximaal 5 a 6 graden.

In het weekend blijft het wisselvallig en koud. De middagtemperaturen liggen rond 5 graden en verspreid over het land valt een aantal buien, lokaal mogelijk met een wat winters karakter.

Loading

Vooruitzichten

Vooruitzichten lange termijn